Lifestyle|29.03.2020 17:53

Γιώργος Καραμίχος: Ο Γιώργος Θεοφάνους με ρωτούσε αν αντέχω τον εαυτό μου και εκνευριζόμουν

Newsroom

Το πρωί της Κυριακής (29/3), ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» για το πώς έχει αλλάξει η καθημερινότητά του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

«Ντρέπομαι που θα το πω, αλλά νομίζω ότι η καραντίνα ήταν απαραίτητη για όλους μας. Για όλο τον πλανήτη. Να καθίσουμε, να σκεφτούμε και να δούμε τι γίνεται. Πρώτη φορά έχω τόσο χρόνο να διαβάσω, να δω σειρές, να παίξω με το παιδί μου. Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι καλό είναι να έχουμε λιγότερο εγώ. Να είμαστε πιο παρόντες στα λίγα γιατί ουσιαστικά δεν είμαστε τίποτα. Κυριολεκτικά. Η ζωή είναι μια ανάσα» ανέφερε με χαμόγελο ο γνωστός ηθοποιός και πρόσθεσε: 

«Ο ιός δείχνει πολύ καθαρά ποιος τα έχει βρει με τον εαυτό του ή έχει διάθεση να τα βρει με τον εαυτό του. Να λύσει τα βασικά προβλήματα και να αντέχει τον εαυτό του. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν να τον αντέχουν. Τώρα, καταλαβαίνω τι μου έλεγε ο πνευματικός μου πατέρας, ο Γιώργος Θεοφάνους, όταν ήμουν μικρός, κάθε φορά που με έπαιρνε τηλέφωνο και με ρωτούσε αν αντέχω. Και του έλεγα: "τι;" και μου απαντούσε: "τον εαυτό σου, τον αντέχεις;" Με εκνεύριζε όταν μου το έλεγε. Τώρα, όμως, καταλαβαίνω τι εννοούσε. Είναι τεράστια αλήθεια να αντέχεις τον εαυτό σου, συμπεριλαμβανομένου και των επιλογών σου. Όχι μόνο αυτό που είσαι εσύ, αλλά και αυτό που έχεις επιλέξει να ζεις» πρόσθεσε. 

«Στο Λος Άντζελες υπάρχει πολύ μοναξιά. Στην Ελλάδα δεν ξέρουν ακόμα τι σημαίνει μοναξιά. Ακόμα κι αν περνάμε άσχημα, ξέρουμε ότι στην ανάγκη κάποιος θα ενδιαφερθεί για μας. Έχουμε καρδιά και φιλότιμο» κατέληξε.

καραντίναΚορονοϊόςΓιώργος Καραμίχος