Lifestyle|01.04.2020 12:10

Κορονοϊός – Μάθιου Μακόναχι: «Είμαστε σε πόλεμο, κερδίζουμε χρόνο»

Newsroom

Ανάμεσα στα εκατομμύρια ανθρώπους που μένουν σπίτι για να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, είναι και αρκετοί διάσημοι, οι οποίοι με αναρτήσεις τους στα social media παροτρύνουν τον κόσμο να πάρει στα σοβαρά την καραντίνα για το κοινό καλό

Ανάμεσά τους και ο Μάθιου Μακόναχι, ο βραβευμένος με Οσκαρ Τεξανός ηθοποιός, ο οποίος μάλιστα κάνει συχνά διακοπές στην Αντίπαρο. Ο ηθοποιός μέσα από ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων κάλεσε τον κόσμο να μείνει σπίτι, να τηρήσει τον αυτοπεριορισμό και να δείξει συνέπεια στις οδηγίες των ειδικών. 

Έχουμε χρέος να μείνουμε σπίτι αφού «είμαστε σε πόλεμο». Στην ανάρτησή του έγραψε: «Είμαστε σε πόλεμο με έναν ιό και το σύστημα υγείας με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πολεμώντας την εξάπλωσή του κάθε ημέρα. Ας πάρουμε μέρος σε αυτή τη μάχη, μένοντας σπίτι. Με το να μένουμε σπίτι, δεν οπισθοχωρούμε. Αντίθετα, η παραμονή μας στο σπίτι είναι το πιο γενναίο και επιθετικό όπλο που έχουμε ενάντια στον εχθρό. Γιατί όταν μένουμε σπίτι, εξασφαλίζουμε ότι τα νοσοκομεία δεν θα γεμίσουν, δίνοντας χρόνο στο επιστημονικό προσωπικό να ανακαλύψει το εμβόλιο. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Μείνετε σπίτι».

T

Ο 50χρονος ηθοποιός πόσταρε άλλο ένα βίντεο με στόχο να επηρεάσει τον κόσμο να μείνει σπίτι: «Ζούμε δύσκολες εποχές. Καραντίνα, άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και τα παιδιά παθαίνουν πυρετό καμπίνας. Ο ιός επηρέασε όλη τη ζωή μας. Ας χειροκροτήσουμε τους εαυτούς μας που αντέχουν και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει αγώνα... ας δείξουμε ευγνωμοσύνη. Για πρώτη φορά ταυτόχρονα βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο ενώ πρέπει να είμαστε τελείως αυτόνομοι. Ας κερδίσουμε χρόνο για τους γιατρούς και το εμβόλιο. Ας μείνουμε σπίτι - #stayhome».

T

Δείτε την ομιλία του Μάθιου Μακόναχι στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον με τις 13 «αλήθειες» που προτείνει να ακολουθήσουμε για μια πιο ενσυνείδητη ζωή: 

Μάθιου ΜακΚόναχιΚορονοϊόςΜένουμε Σπίτι