Lifestyle|01.04.2020 14:48

Η Καμίλα στέλνει μήνυμα στήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας: «Δεν είστε μόνοι»

Newsroom

Τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και ο κατ' οίκον περιορισμός «εκτόξευσε» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Με μία μακροσκελής ανάρτηση στα social media, η Καμίλα, η οποία υποστηρίζει δράσεις κατά της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους ανθρώπους αυτούς ότι δεν είναι «μόνοι». 

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους πάντες, καθώς έχει ζητηθεί απ’ όλους μας να μείνουμε στο σπίτι για να είμαστε ασφαλείς. Αλλά για κάποιους από εσάς αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, επειδή το σπίτι δεν είναι ασφαλές μέρος. Μπορώ να φανταστώ πώς είναι να σας ζητούν να μείνετε εκεί κι ότι ίσως αισθάνεστε πολύ απομονωμένοι και φοβισμένοι για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτή η έκκληση μπορεί να σημαίνει ότι περνάτε περισσότερο χρόνο με το άτομο που σας βλάπτει.

Αν είστε σε αυτή την κατάστασή ή αν ανησυχείτε για κάποιον άλλο, θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να φύγετε από το σπίτι σας, μπορείτε να καλέσετε την Εθνική Γραμμή Βοήθειας για την Ενδοοικογενειακή Βία ή να επικοινωνήσετε με μία από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για προστασία από την ενδοοικογενειακή βία. Παρακαλώ μείνετε ασφαλείς και λάβετε βοήθεια» αναφέρει το μήνυμά της Καμίλα, που συνοδεύεται από τους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς για ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρειάζονται βοήθεια.

T
ΚαμίλαΚορονοϊός