Lifestyle|08.04.2020 15:55

Το συγκινητικό αντίο του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στον Μπιλ Γουίδερς: «Ένα από τα μεγαλύτερα είδωλά μου»

Newsroom

Συγκινητική ήταν η ανάρτηση του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ (Justin Timberlake) στον λογαριασμό του στο Instagram με την οποία απότισε φόρο τιμής στον θρυλικό τραγουδιστή της σόουλ Μπιλ Γουίδερς (Bill Withers) που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών την περασμένη Παρασκευή. Ο Τίμπερλεϊκ είπε ότι ο Γουίδερς ήταν γι' αυτόν, «ένα από τα μεγαλύτερα είδωλά μου». Εδώ και πολύ καιρό έχει εκφράσει την αγάπη του για τη μουσική του Γουίδερς και στο παρελθόν είχε παραδεχθεί πως πηγή έμπνευσης για τη δική του επιτυχία, το «Can't Stop the Feeling», ήταν το κλασικό «Lovely Day».

«Μού 'μαθες τόσα πολλά για το πώς να το κρατάω απλό και αληθινό. Ένιωθα τόσο μεγάλη συγγένεια με σένα ακόμη και πριν σε γνωρίσω» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τίμπερλεϊκ. «Τα λόγια σου κι οι μελωδίες σου... οι συγχορδίες που τα συνόδευαν... μπήκανε μέσα στην ψυχή μου και μου μίλησαν τόσο βαθιά. Αυτό είναι που έκανε η μουσική σου. Έφερε τόσους από μας κοντύτερα σε σένα και μας έφερε όλους πιο κοντά».

Ο Τίμπερλεϊκ είχε παίξει ένα medley του «Lovely Day» του Μπιλ Γουίδερς και του δικού του «Can't Stop the Feeling» στην τελετή απονομής των Όσκαρ του 2017. Είχε επίσης μιλήσει για τον αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του ο Withers και το ντοκιμαντέρ «Still Bill»: «Ποτέ δεν είδα κάτι άλλο όπου να ένιωσα πως κάποιος μιλούσε όχι απλά σε μένα αλλά για μένα. Βάζει σε λέξεις ακριβώς το πώς αισθάνομαι για τη μουσική» είχε πει, μιλώντας στο Playboy το 2011, ο Τζάστιν.

T

«Και το ότι σε γνώρισα ήταν αληθινά κάτι το ξεχωριστό. Εξέπεμπες ένα φως που ήταν τόσο μοναδικό και ζεστό» συνέχισε ο Τίμπερλεϊκ στην ανάρτησή του. «Σε θαύμαζα και σε σεβόμουν όπως και τον δικό μου Poppa (μπαμπά)... κι εκείνος ήταν ο αγαπημένος μου άνθρωπος στον κόσμο. Πάντα ήσουν και πάντα θα είσαι ένας από τους πιο σπουδαίους. Θα μου λείψουν τ' αστεία σου και δεν θα ξεχάσω ποτέ τις συμβουλές που μου έδινες για τη μουσική: "Τι ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ όταν τ' ακούς; Αυτή είναι η μόνη ερώτηση που πρέπει ν' απαντάς"».

 
Μπιλ ΓουίδερςΤζάστιν Τίμπερλεϊκ