Market|24.11.2020 17:01

Σε αυτή την Black Friday επενδύουμε σε αξεσουάρ άθλησης, επενδύουμε στον εαυτό μας

Newsroom

Αν έκανε ένα καλό αυτή η πρωτόγνωρη πανδημία του κορονοϊού που βιώνουμε είναι πως έβαλε την άσκηση - κοινώς γνωστότερη ως «Μετακίνηση 6» - στην καθημερινότητα πολλών εξ ημών. Αυτό, με τη σειρά του, δημιούργησε την ανάγκη, ειδικότερα σε όσους δεν ήταν «φίλοι» της άθλησης από πριν, να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα αξεσουάρ, ώστε να γίνει αυτή μοναδική δυνατότητα, να βρεθούν εκτός σπιτιού, ακόμη πιο ξεχωριστή. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να συμβεί αυτό, από την Black Friday

Ο θεσμός της Black Friday δίνει τη δυνατότητα και φέτος στους καταναλωτές να αγοράσουν, έστω και διαδικτυακά, τα προϊόντα που επιθυμούν σε μειωμένες τιμές, ενώ πολλές είναι και οι προσφορές που επιστρατεύουν οι εταιρείες για να ανταποκριθούν στη ζήτηση του κοινού. Ανάμεσα σε άλλα, τα είδη ρουχισμού έχουν την τιμητική τους, πόσω δε μάλλον που ο Νοέμβριος είναι μια μεταβατική περίοδος από άποψη καιρού. 

Συγκεκριμένα για την περίοδο που διανύουμε, όπου όλοι μας είμαστε σε καθεστώς lockdown και οι πιθανότητες να βγούμε εκτός σπιτιού είναι απολύτως περιορισμένες, με «φωτεινή» εξαίρεση τη σωματική άσκηση, η φετινή Black Friday συνιστά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επενδύσουμε σε αξεσουάρ και είδη ρουχισμού που θα συμβάλλουν, με τον τρόπο τους, στην προσωπική μας ευεξία και υγεία. Μάρκες όπως οι Nike, adidas, Under Armour, McKinley, PUMA, Quiksilver, The North Face, με τα ξεχωριστά αθλητικά τους είδη (γυναικεία μπουφάν, ανδρικά μπουφάν, παιδικά μπουφάν, γυναικεία φούτερ, ανδρικά φούτερ, παιδικά ρούχα, αθλητικά ανδρικά παπούτσια, αθλητικά γυναικεία παπούτσια, ακόμα και ποδήλατα), φτάνουν - γι' αυτή την ημέρα μόνο - σε τιμές ακόμη και -50%. 

Γιατί να βάλουμε στη ζωή μας την άσκηση

Μπορεί η καραντίνα να έκανε μέρος της καθημερινότητάς μας την άσκηση αλλά αυτή είναι μια συνήθεια που ευνοεί το σώμα και τον νου, ανεξάρτητα από πανδημίες και ιούς. Όλο και περισσότερες έρευνες για την καλή υγεία και την ευεξία εστιάζουν σε αυτά που προκαλεί στον οργανισμό η υποκινητικότητα, αποδεικνύοντας ότι η επένδυση στην καθημερινή άσκηση δεν είναι «άλλη μία τάση» της εποχής, αλλά επιτακτική ανάγκη. 

Έτσι, λοιπόν, η υποκινητικότητα: 

  • Αυξάνει τις πιθανότητες να χάσουμε τον έλεγχο του σωματικού βάρους και να πάρουμε επιπλέον κιλά καθώς καίμε λιγότερες θερμίδες.
  • Χάνουμε μέρος της μυϊκής δύναμης και αντοχής, όσο δε χρησιμοποιούμε το μυοσκελετικό μας σύστημα.
  • Αδυνατίζει τα οστά μας, καθώς χάνουμε μέρος της οστικής μάζας.
  • Επηρεάζει το μεταβολισμός μας και το σώμα μας μπορεί να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα να διασπάσει λιπαρά και υδατάνθρακες.
  • Αδυνατίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  • Η κυκλοφορία του αίματος γίνεται φτωχότερη.
  • Το σώμα μας μπορεί να αναπτύξει ευκολότερα φλεγμονές.
  • Μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία.

Οι ημέρες που ζούμε είναι δύσκολες. Ένας λόγος παραπάνω να ανανεωνόμαστε και να φροντίζουμε τους εαυτούς μας. Όταν αυτό μπορεί να γίνει και με πολύ χαμηλό κόστος, τότε ακόμα καλύτερα. 

καραντίναBlack FridayIntersportΚορονοϊός