Market|13.04.2021 19:16

Πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας: Tα Public στο πλευρό μαθητών και φοιτητών που έχουν ανάγκη

Newsroom

Εν μέσω της πανδημίας και των αντίξοων συνθηκών που αυτή προκάλεσε, μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους μέσω του διαδικτύου και να εξοικειωθούν με τη χρήση του υπολογιστή. Η ανάγκη των μαθητών να είναι εξοπλισμένοι με ένα καλό tablet, laptop ή desktop είναι, με δεδομένες τις συνθήκες αυτές, πιο επιτακτική από ποτέ. Τα Public, o νούμερο 1 προορισμός τεχνολογίας, με αφορμή τις εξελίξεις, στηρίζει δυναμικά χιλιάδες μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου αλλά και σπουδαστές των Πανεπιστημίων να αναβαθμίσουν τα τεχνολογικά τους προϊόντα, με όφελος έως και 200 ευρώ, μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα 2021». 

Ψηφιακή Μέριμνα 2021

Tα Public, συνεργαζόμενα με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και με την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και τη χρήση του κουπονιού της Ψηφιακής Μέριμνας, παρέχουν τεχνολογικά προϊόντα στις αίθουσες πληροφορικής των σχολείων της Ελλάδας και στηρίζουν ουσιαστικά το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία». Η δημιουργία του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα 2021» έγινε με στόχο να στηρίξει τον κάθε μαθητή όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, από το Δημοτικό έως το Λύκειο, αλλά και τους φοιτητές, επιδοτώντας τους ώστε να ανανεώσουν τα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους. Τα Public, άλλωστε αποδεικνύουν πως στηρίζουν στην πράξη όσους έχουν ανάγκη, κυρίως όταν οι αντικειμενικές συνθήκες είναι δύσκολες.

Ψηφιακή Μέριμνα Δικαιούχοι

Ποια είναι όμως η διαδικασία ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν το tablet, το laptop, ή το desktop που τους αναλογεί; Πρώτα, λοιπόν, λαμβάνουν ένα κουπόνι ύψους έως και 200 ευρώ, το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν, τόσο στα φυσικά καταστήματα Public, όσο και online στο public.gr, για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού. 

Ψηφιακή Μέριμνα Προϋποθέσεις

Οι δικαιούχοι θα πρέπει παράλληλα να γνωρίζουν πως η αγορά μπορεί να υπερβαίνει το ποσό της αξίας που καλύπτει το κουπόνι, με την συμπλήρωση του ποσού από εκείνους. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα digital-access.gov.gr, να συμπληρώσουν την αίτηση και να λάβουν το κουπόνι. Με την αγορά του προϊόντος της επιλογής τους από το Public και χρησιμοποιώντας το κουπόνι της Ψηφιακής Μέριμνας, συνεισφέρουν στην προσπάθεια μας για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των μαθητών στην τεχνολογία μέσω του ΜΚΣ Δεσμός.

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Ένας από τους 4 πυλώνες δράσης αφορά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» έχει σαν στόχο την υποστήριξη σχολείων, σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες μάθησης με εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και έργα υποδομής. 6 χρόνια, 63 περιοχές, 12.000 μαθητές, 116 σχολεία. Μάθε περισσότερα στο www.desmos.org

Aν λοιπόν είσαι δικαιούχος του προγράμματος και δεν ξέρεις ποιο laptop να επιλέξεις σου προτείνουμε:

Laptop HP 14s-fq0003nv 14" (AMD 3020e/4GB/128GB SSD/AMD Radeon) + Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη

Το HP Laptop με μπαταρία μεγάλης διάρκειας και λεπτή, φορητή σχεδίαση, σου επιτρέπει την απρόσκοπτη παραγωγικότητα και ψυχαγωγία, όπου κι αν είσαι. Είναι ιδανικός για κάθε χρήση χάρη στην λεπτή και ελαφριά σχεδίαση και το ανθεκτικό πλαστικό περίβλημα του. Ο επεξεργαστής AMD 3020e είναι ιδανικός για να ολοκληρώσεις με σιγουριά τις εργασίες σου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που περιλαμβάνει έναν ισχυρό επεξεργαστή, γρήγορη μνήμη και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

Laptop Lenovo 14" FHD IPS Touch (AMD A6-9220C /4GB / 128GB/ Windows 10 Pro/ AMD Radeon R5) + Antivirus ZoneAlarm για 2 έτη

Με λεπτό σχεδιασμό και υψηλές επιδόσεις χάρη στον διπύρηνο επεξεργαστή AMD A6 και στον σκληρό δίσκο eMMC χωρητικότητας 64GB για να παραμένεις αποδοτικός και να φέρεις εις πέρας όλες τις εργασίες σου για το σχολείο ή την σχολή. Ο επεξεργαστής AMD A-Series που φτάνει στα 1.8 GHz, η κάρτα γραφικών AMD Radeon R5 και μνήμη RAM 4 GB, σου χαρίζουν μια άνετη πλόηγηση για σερφάρισμα ή εργασία την μνήμη RAM 4 GB,  Επιπλέον, o σκληρός δίσκος χωρητικότητας 128GB SSD θα σου χαρίσει αστραπιαίες ταχύτητες και μπόλικο χώρο για να αποθηκεύεις τα αρχεία σου όπως σε βολεύει.

Γιατί «Ψηφιακή Μέριμνα», σημαίνει Public!

laptopPublictabletφοιτητέςμαθητές