Market|08.06.2021 16:23

Vanessa Rousso: Η Γαλλοαμερικανίδα επαγγελματίας του Πόκερ

Newsroom

Η Γαλλοαμερικανίδα Vanessa Rousso σίγουρα δεν χρειάζεται να βασιστεί στην τύχη ή στην ομολογουμένως εντυπωσιακή της εμφάνιση για να κερδίσει χρήματα στο πόκερ μιας και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά τις τακτικές που θα την οδηγήσουν στη νίκη.

Πρόκειται για τη γυναίκα που έβγαλε τα περισσότερα χρήματα στο πόκερ -σε επαγγελματικό πάντα επίπεδο- το 2007 στην Αμερική. Η ίδια έχει καταρρίψει όλους τους μύθους που κυκλοφορούν για τις ξανθιές έχοντας κερδίζει περισσότερα από 2.7 εκατομμύρια δολάρια από το πόκερ.

Τα πρώτα χρόνια και η εκπαίδευση

H Vanessa γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1983 στη Νέα Υόρκη και ο πατέρας της πήρε την οικογένεια λίγο αργότερα ξανά πίσω στο Παρίσι, ώστε να μεγαλώσει τα παιδιά του στην ίδια πόλη στην οποία μεγάλωσε και ο ίδιος. Η Vanessa έχει διπλή υπηκοότητα και φυσικά μιλάει το ίδιο καλά τόσο τα Γαλλικά όσο και τα Αγγλικά. Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν αυτή ήταν 9 ετών με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει πάλι πίσω στην Αμερική μαζί με την μητέρα της.

Η ευφυΐα της φάνηκε από μικρή ηλικία, όταν και αποφοίτησε με διάκριση από το λύκειο του Wellington Φλόριντα και φυσικά έλαβε πολλές υποτροφίες από μεγάλα πανεπιστήμια. Εν τέλει σπούδασε οικονομικά στο Duke όπου και έσπασε όλα τα ρεκόρ παίρνοντας πτυχίο σε μόλις 2.5 χρόνια. Αργότερα πήρε και πτυχίο νομικής στο Miami όντας στο καλύτερο 5%.

Η επιτυχία στο πόκερ

Η ενασχόληση της Vanessa με το πόκερ ξεκίνησε όταν πήγαινε λύκειο, κυρίως στο διαδίκτυο και όντας πολύ καλή μεγάλωσε γρήγορα την μπάνκα της, ώστε να μπορέσει αμέσως μετά να λάβει μέρος σε μεγάλα τουρνουά. Το πρώτο της ήταν το No-Limit Hold’em Summer Series in 2005, το οποίο και κέρδισε, ενώ την ίδια χρονιά πήρε μέρος στο World Series of Poker Championship λαμβάνοντας την 45η θέση.

Αφού διάβασε εντατικά θεωρία των παιγνίων στο Duke η καριέρα της στο πόκερ άρχισε να παίρνει την ανιούσα όταν το 2006 πήρε την 5η θέση στο $1,500 No Limit Hold’em WSOP Circuit event στην Atlantic City. Με την επιτυχία αυτή έγινε η νεότερη γυναίκα που φτάνει σε τελικό τραπέζι WSOP όντας τότε μόλις 23 ετών. Μετά από αυτή την επιτυχία η Rousso πήρε μέρος στο τουρνέ επαγγελματικού πόκερ λαμβάνοντας μέρος σε πολλά τουρνουά και κερδίζοντας το ποσό των 260.000$.

Η μεγαλύτερη της βέβαια επιτυχία ήταν όταν πήρε τη 2η θέση στο PokerStars World Championship of Online Poker το 2007 κερδίζοντας το ποσό των 700.000$. Τα επόμενα χρόνια έδειχνε κυριολεκτικά ασταμάτητη παίρνοντας μέρος σε πολλά μεγάλα τουρνουά σε Αμερική και Ευρώπη κερδίζοντας πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Προσωπική ζωή

Στην προσωπική της ζωή συνάντησε τον άνδρα της Chad Brown στο World Poker Tour του 2006 και η έλξη ήταν άμεση με αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να παντρευτούν. Παρόλα αυτά το ζεύγος δεν έμεινε για πολύ μαζί με το διαζύγιο να έρχεται το 2012 για αδιευκρίνιστους λόγους.

Το πάθος της Vanessa για το πόκερ την οδήγησε στο γίνει μέλος του Poker Players Alliance πετώντας στην Ουάσινγκτον, ώστε να βρεθεί μπροστά στο Κονγκρέσο με σκοπό να μεταπείσουν τους βουλευτές να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο κατά των online τυχερών παιγνίων το 2006.

Τα επόμενα χρόνια βέβαια, η ενασχόληση της με το πόκερ ξέφυγε από τα… όρια των τραπεζιών. Το όνομα της έγινε brand, με αποτέλεσμα πλέον η ίδια να διαφημίζει όχι μόνο αθλητικά προϊόντα αλλά και άλλα γυναικεία είδη.

πόκερ