Market|28.06.2021 13:50

Τι είναι το betting overload στο στοίχημα;

Newsroom

Γνωρίζετε τι σημαίνει «betting overload»; Πρόκειται για όρο που αφορά το στοίχημα και στην ουσία με αυτόν περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία ένα συγκεκριμένο σημείο συγκεντρώνει μεγάλο όγκο πονταρισμάτων. Για να μιλήσουμε με πιο απλά λόγια, μιλάμε για ένα σημείο που με απλά λόγια «υπερφορτώνεται».

Εάν ανήκετε στους τακτικούς παίκτες του στοιχήματος, σίγουρα θα έχετε ακούσει για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε το τι ακριβώς εκφράζει η «υπερφόρτωση» ενός στοιχήματος και πως μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε στο παιχνίδι μας.

Τι είναι το betting overload στο στοίχημα

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πρόκειται για την περίπτωση όπου συγκεκριμένο ενδεχόμενο ενός γεγονότος (πχ ο άσος σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση στη Betsson) επιλέγεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών. Ως άμεση συνέπεια, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο συγκεντρώνει υπέρμετρο ποντάρισμα, το ύψος του οποίου είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το σύνολο των πονταρισμάτων που τοποθετούνται στα υπόλοιπα ενδεχόμενα του ίδιου γεγονότος.

Αργά ή γρήγορα οι στοιχηματικές πλατφόρμες αντιλαμβάνονται μια τέτοια κίνηση και αντιδρούν άμεσα μειώνοντας την προσφερόμενη απόδοση του σημείου που λαμβάνει μαζικά πονταρίσματα. Αντιστοίχως, οι αποδόσεις των υπολοίπων σημείων διαγράφουν ανοδική τάση.

Η πιο κλασική περίπτωση όπου παρατηρείται υπερβολικό «φόρτωμα» αφορά αναμετρήσεις με ξεκάθαρο φαβορί (πχ Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα). Ιδίως οι αρχάριοι παίκτες του στοιχήματος τείνουν να θεωρούν την επιτυχία δεδομένη και ποντάρουν ανάλογα. Με τον τρόπο αυτό, η νίκη του εκάστοτε φαβορί συγκεντρώνει μεγάλο όγκο πονταρισμάτων και ως άμεση συνέπεια οι bookmakers μειώνουν την απόδοση σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από μεγάλες απώλειες σε περίπτωση που τελικά το φαβορί επικρατήσει.

Σε κάθε περίπτωση, οι πλατφόρμες υποχρεούται να αποδώσουν τα κέρδη με βάση την αρχική απόδοση στην οποία πόνταραν οι παίκτες. Η πτωτική πορεία της συγκεκριμένης απόδοσης ωστόσο είτε επιφέρει μικρότερο κέρδος είτε οδηγεί μια μερίδα παικτών να αποφύγουν την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου εφόσον κρίνουν πως πλέον η απόδοση δεν είναι συμφέρουσα.

Άλλες κατηγορίες υπερβολικού πονταρίσματος

Το φαινόμενο «betting overload» προκύπτει κυρίως από τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το εγχείρημα του στοιχήματος. Υπάρχει όμως και το παιχνίδι των επαγγελματιών που πολύ συχνά κινεί υποψίες στις στοιχηματικές πλατφόρμες. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία παικτών επιλέγει λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα και τοποθετεί υπέρογκα πονταρίσματα σε συγκεκριμένα σημεία. Ως αποτέλεσμα, όσοι στρέφονται σε αυτά τα σημεία μπαίνουν στο μικροσκόπιο από τους bookmakers και είναι πολύ πιθανό να τους επιβληθεί μείωση στο ανώτατο όριο πονταρίσματος ή ακόμα και προσωρινό κλείδωμα του λογαριασμού τους.

Παράλληλα, υπερβολική φόρτωση ενός σημείου δύναται να προκύψει μετά από διαρροή πληροφοριών περί χειραγώγησης του συγκεκριμένου αγώνα. Η περίπτωση αυτή κατατάσσεται φυσικά στην κατηγορία των «ύποπτων» παιχνιδιών και οι πλατφόρμες προχωρούν και πάλι σε διαφόρων ειδών κυρώσεις στους λογαριασμούς των παικτών που εμπλέκονται με πονταρίσματα για στημένα παιχνίδια για στοίχημα.

Η χρησιμότητα του betting overload για τους παίκτες

Μια σημαντική μερίδα παικτών του στοιχήματος χρησιμοποιεί πλέον το υπό εξέταση φαινόμενο προκειμένου να διερευνήσει και να αναλύσει συγκεκριμένα κριτήρια όπως τα παρακάτω:   

  • Στατιστικά μεταξύ των αντιπάλων
  • Τρέχουσα φόρμα
  • Κίνητρο για τη νίκη
  • Απουσίες κομβικών παικτών

Φιλτράροντας τους ανωτέρω παράγοντες, ο εκάστοτε παίκτης δύναται να οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως το αουτσάιντερ της αναμέτρησης διατηρεί σημαντικές πιθανότητες να ανατρέψει τα προγνωστικά. Σε μια τέτοια περίπτωση προκύπτει ένα σημείο με αξία (value bet). Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περισσότερα πονταρίσματα τοποθετούνται στη νίκη του φαβορί, τόσο περισσότερο αυξάνεται και γίνεται συμφέρουσα η απόδοση του αουτσάιντερ.

Συνοψίζοντας

Έχοντας αναλύσει το φαινόμενο «betting overload» και τη σημασία του στο στοίχημα, θα είστε πλέον σε θέση να εξάγετε τα προσωπικά σας συμπεράσματα και να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας. Να θυμάστε πάντα πως μαζικά και υπέρογκα πονταρίσματα σε συγκεκριμένα σημεία δεν εγγυώνται την επιτυχία, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων από την πλατφόρμα στην οποία είστε εγγεγραμμένοι.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού: Συναγερμός στην Κρήτη – Έκτακτη σύσκεψη με συμμετοχή Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Γλυκά Νερά: Αίτημα της οικογένειας της Καρολάιν για αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας

«Αντεστραμμένη Τάξη»: Μάθημα στο σπίτι, ασκήσεις στην… τάξη για τους μαθητές

Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα για την επίθεση με καυστικό υγρό

τζόγοςστοίχημα