Market|06.10.2021 10:31

Γιατί πρέπει να παίρνουμε τις σημαντικότερες αποφάσεις μας το φθινόπωρο;

Newsroom

Κάθε φορά που τελειώνει το καλοκαίρι, δεν υπάρχει κάτι που να σε εκνευρίζει περισσότερο από την ευχή “καλό χειμώνα”. Υπάρχει, όμως, και κάτι πιο… ανώδυνο. Δεν είναι άλλο από την ευχή “καλή σεζόν”, καθώς η έναρξη του φθινοπώρου σηματοδοτεί μία νέα αρχή στη ζωή σου, σε πολλές περιπτώσεις πιο σημαντική ακόμη και από την έναρξη κάθε έτους. Να, λοιπόν, γιατί πρέπει να παίρνεις τις σημαντικότερες αποφάσεις το φθινόπωρο.

Η εποχή των νέων ξεκινημάτων και της θετικής ενέργειας

Κάθε Σεπτέμβριο σίγουρα αισθάνεσαι διαφορετικά. Πιο ανανεωμένη/ος, με περισσότερη ενέργεια και διάθεση για νέα ξεκινήματα - και σίγουρα υπάρχει λόγος για όλα αυτά. Το ότι έχουν προηγηθεί οι καλοκαιρινές διακοπές και έχεις γεμίσει τις μπαταρίες σου, έχεις ξεκουραστεί, έχεις αλλάξει παραστάσεις και έχεις βγει για λίγο από την κουραστική, σε πολλές περιπτώσεις, ρουτίνα της καθημερινότητας, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει θετική διάθεση και να βλέπεις με αισιόδοξη ματιά τα πράγματα, τον εαυτό σου, αλλά και τους γύρω σου. Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί επίσης την αλλαγή μιας εποχής, καλωσορίζει το φθινόπωρο και υποδέχεται μια περίοδο όπου η φύση αλλάζει σκηνικό και χρώματα. Επομένως, ξυπνά μέσα μας πιο έντονα την ανάγκη για ανανέωση, περισσότερο από το ξεκίνημα ενός ημερολογιακού έτους.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να εκμεταλλευτείς αυτή τη διάθεση, ώστε να λάβεις αποφάσεις για ζητήματα που σε απασχολούσαν καιρό ή για νέα ξεκινήματα; Η εποχή βοηθάει για να κάνεις μία νέα αρχή, καθώς έχουμε την έναρξη πολλών δραστηριοτήτων. Μπορείς να γραφτείς σε ένα νέο τμήμα για να βελτιώσεις την ξένη γλώσσα που πάντα ήθελες, να μπεις σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, να ξεκινήσεις κάποιο άθλημα ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Μπορείς ακόμη να επιδιώξεις μία νέα επαγγελματική αρχή ή και να κάνεις μία σύντομη ξεχωριστή απόδραση σε έναν διαφορετικό προορισμό, για να έχεις μία δυναμική αρχή στη νέα σεζόν.

Copyright: Pixabay

Εποχή ακόμη και για σημαντικές αποφάσεις

Είναι, όμως, ιδανική περίοδος ακόμη και για μεγαλύτερες αποφάσεις, όπως η αγορά ενός σπιτιού. Με όλη τη θετική σου διάθεση και ενέργεια, μήπως ήρθε η στιγμή να το πραγματοποιήσεις; Η αγορά ενός σπιτιού είναι σίγουρα μεγάλη απόφαση, όμως το ότι έκανες την αρχή και μόνο είναι ένα σημαντικό βήμα. Σίγουρα και η συνέχεια δεν είναι εύκολη, καθώς οι “πονοκέφαλοι” που μπορεί να προκύψουν από όλα αυτά που χρειάζονται για να προχωρήσεις δεν είναι μικροί. Υπάρχουν, όμως, επιλογές που μπορούν να σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις κάτι που αποτελεί για τον περισσότερο κόσμο όνειρο ζωής.

Copyright: Pixabay

Κάνοντας πλάνα για το μέλλον με αισιοδοξία

Μπορεί η λέξη “δάνειο” να σε προβληματίζει, είναι, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, εκείνο που θα σε βοηθήσει να κάνεις τα βήματα που ήθελες για να προχωρήσεις σε σημαντικές αγορές, όπως μία νέα κατοικία. Εξετάζοντας τις επιλογές σου, σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσες λύσεις, που θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι πατάς γερά στα πόδια σου προχωρώντας σε αυτή σου την απόφαση. Το να λάβεις ένα στεγαστικό δάνειο με σταθερή δόση, σου προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι (ή ακόμη και να ανακαινίσεις ή να επισκευάσεις αυτό που ήδη έχεις), υπολογίζοντας με ακρίβεια τα οικονομικά σου για όλη τη διάρκεια του δανείου.

Copyright: Pixabay

Αν επιθυμείς τη σιγουριά μίας σταθερής και προκαθορισμένης δόσης, δεν έχεις παρά να επιλέξεις στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο που μπορεί να ισχύει για όλη τη διάρκεια του στεγαστικού, ωστόσο έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις σταθερό επιτόκιο για την αρχή και, στη συνέχεια, κυμαινόμενο επιτόκιο που αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα. Στην περίπτωση που επιλέξεις σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του δανείου (έως και 30 χρόνια), αν επιθυμείς να αποπληρώνεις μερικά ή ολικά το ποσό της οφειλής σου δεν θα έχεις καμία οικονομική επιβάρυνση όσον αφορά την αποπληρωμή σου. Πέρα από αυτό, σε όλη τη διάρκεια του στεγαστικού δανείου, η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα προσωρινά να μειώνεται ή να αυξάνεται η δόση του αν αντιμετωπίσεις προσωρινές αλλαγές στα οικονομικά σου. Αν, π.χ. αντιμετωπίσεις κάποιο απρόοπτο έξοδο, μπορείς να ζητήσεις να παραλείψεις (για έναν μήνα κάθε χρόνο) την καταβολή της δόσης του δανείου, ενώ, αν αντιμετωπίσεις οικονομικές δυσκολίες για συνεχόμενους μήνες, μπορείς να μειώσεις τη δόση του δανείου έως 50% για διάστημα έως 6 μήνες κάθε χρόνο. Και αν οι οικονομικές σου δυσκολίες παραταθούν, η δόση του δανείου μπορεί να μειωθεί ακόμη και σε μόνιμη βάση, με αντίστοιχη αύξηση της διάρκειάς του. Αλλά ακόμη και αν τα οικονομικά σου βελτιωθούν, μπορείς να αυξήσεις τη δόση του δανείου έως και στο διπλάσιο, για διάστημα έως 6 μήνες κάθε χρόνο.

Copyright: Pixabay

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας που αφορά το δάνειό σου, δε χρειάζεται να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα, καθώς χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του e-banking μπορείς να μεταβείς ηλεκτρονικά στην υπηρεσία v-banking και να συνομιλήσεις διαδικτυακά με ένα εξειδικευμένο στέλεχος της τράπεζας που θα σε καθοδηγήσει για όλα τα βήματα, θα σου λύσει τις απορίες, αλλά και θα κατευθύνει σε όλα τα διαδικαστικά (ανταλλαγή αρχείων και εγγράφων online). Με τον τρόπο αυτό εφόσον εγκριθεί η αίτησή σου για χρηματοδότηση, θα χρειαστεί μόνο μία επίσκεψη σε κατάστημα για την υπογραφή της σύμβασης. Μπορείς φυσικά να κάνεις τη διαδικασία σε όποιο κατάστημα της Τράπεζας σε εξυπηρετεί, ενώ για την πλήρη ενημέρωσή σου έχεις στη διάθεσή σου το Europhone Banking με τηλεφωνική εξυπηρέτηση στην Ειδική Γραμμή Εξυπηρέτησης για Στεγαστικά Δάνεια της Eurobank στο 2109555888.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το δάνειο μπορείς να λάβεις μέσα σε τρεις ημέρες οικονομική προέγκριση, που προσφέρει αποτύπωση της πιστοληπτικής ικανότητάς σου και μέχρι ποιο ποσό. Με αυτή την πληροφορία στα χέρια σου, γνωρίζεις το ποσό που μπορείς να πάρεις δάνειο και επομένως ποιο σπίτι μπορείς να στοχεύσεις. Ακόμη, με το δάνειό σου μπορείς να λάβεις τα απαραίτητα ασφαλιστικά προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής που εξασφαλίζει την ολική αποπληρωμή του δανείου σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ανικανότητας, ασφάλεια σπιτιού για σεισμό και πυρκαγιά (υποχρεωτική από τον νόμο και τη σύμβαση του δανείου) και ασφάλεια περιεχομένου που καλύπτει το περιεχόμενο του σπιτιού έως 30.000€.

στεγαστικά δάνειασπίτιEurobankδάνεια