Market|22.11.2021 10:00

Black Friday 2021: Το σκηνικό όπως διαμορφώνεται φέτος

Newsroom

Σκηνικό αβεβαιότητας για τη φετινή Black Friday διαμορφώνουν η αυξανόμενη ένταση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν επιτρέπουν στις εταιρείες να εκμεταλλευθούν στο έπακρο όλα τα κανάλια διανομής των προϊόντων τους, ενώ γενικότερα η αύξηση των κρουσμάτων επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του κόσμου προκειμένου να προβεί σε καταναλωτικές αγορές.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα των ηλεκτρικών/ ηλεκτρονικών συσκευών, ο οποίος παραδοσιακά περιλαμβάνεται μεταξύ των πρωταγωνιστών της Black Friday - η μεγάλη έλλειψη που παρατηρείται στον κλάδο των ημιαγωγών (τσιπ), αποτυπώνεται σε μικρότερα αποθέματα, ακόμη και σε ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργούνται και για άλλες κατηγορίες προϊόντων που εισάγονται από χώρες εκτός Ευρώπης και κυρίως την Κίνα, καθώς η παραγωγή των εργοστασίων είναι μειωμένη, ενώ παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταφορές – λόγω έλλειψης containers - σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος μεταφοράς.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση των καταναλωτών στην δεύτερη Black Friday εν μέσω πανδημίας, υπενθυμίζοντας πάντως ότι η περυσινή έκλεισε με τζίρο-ρεκόρ. Οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου αλλά και μεμονωμένα καταστήματα στους επιμέρους τομείς έχουν πάρει ήδη θέση «μάχης» με καταιγισμό προσφορών σε μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Black FridayBlack Friday 2021