Market|19.04.2022 10:28

Ποιο νερό είναι πιο κατάλληλο; Ποια η σημασία του για τον οργανισμό μας

Newsroom

Η πανδημία ήταν για πολλούς μια αφορμή να φροντίσουν περισσότερο την υγεία τους, υιοθετώντας καλύτερες διατροφικές συνήθειες και επιλέγοντας γενικότερα έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θωρακίζουν περισσότερο τον οργανισμό μας. Κάτι απλό και εύκολο που μπορούμε να κάνουμε καθημερινα είναι να πίνουμε περισσότερο νερό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το νερό χαρακτηρίζεται ως «λίκνο της ζωής», αφού είναι απαραίτητο σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας.

H επαρκής ενυδάτωση βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος, να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στους ιστούς του σώματος, να αποβάλλει τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, να επιτελεί καλύτερα την πέψη τον τροφών και να διατηρεί την υγεία των αρθρώσεων. Άλλωστε το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Όμως είναι όλα τα νερά που πίνουμε θρεπτικά και καλά για τον οργανισμό μας;

Ποιο νερό είναι κατάλληλο για τον οργανισμό μας;

Το σώμα μας χρειάζεται καθημερινά ενυδάτωση και η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε επηρεάζει άμεσα τον οργανισμό μας. Με δεδομένο ότι υπάρχουν προβλήματα με το πόσιμο νερό των πόλεων μέσα στον αστικό ιστό - χλωρίωση , νιτρικά, προβληματικό δίκτυο - πολλοί στρέφονται προς τα φίλτρα και τα εμφιαλωμένα νερά. Παρόλα αυτά συχνά προκύπτει το εξής πρόβλημα:

Αν επιλέξουμε μηχανικά φίλτρα μειώνεται έτσι το φορτίο σε ανεπιθύμητα στερεά και μικροβιολογικές ενώσεις σε καμιά όμως περίπτωση δεν αποκλείεται η χημική μόλυνση σε νιτρικά, τα οποία είναι βλαβερά για τον οργανισμό μας και δεν περιορίζονται με μηχανικά φίλτρα.

Αν επιλέξουμε τα επεξεργασμένα νερά -με τη διαδικασία της αντίστροφης ώσμωσης- τα λεγόμενα purified / processed waters περιορίζουμε μεν τα νιτρικά αλλά αποκλείουμε ταυτόχρονα τους ηλεκτρολύτες από το νερό. Τέλος, αν διαλέξουμε Φυσικά Μεταλλικά Νερά, κρατάμε τους χρήσιμους ηλεκτρολύτες αλλά, επειδή δια νόμου δεν δύναται να επεξεργαστούν τεχνητά, τελικά εμπεριέχουν και σχετικά ποσοστά Νιτρικών.

Γιατί τα Νιτρικά (ΝΟ3) στο πόσιμο νερό είναι επιβλαβή για την υγεία μας

Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες και είναι πολύ ευεργετικές για τα φυτά, για αυτό άλλωστε και χρησιμοποιούνται στην παραγωγή λιπασμάτων και στην γεωργία - γνωστά και ως αζωτούχα λιπάσματα. Ενώ όμως αποτελούν βασικό διατροφικό στοιχείο για τα φυτά, είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Η μαζική χρήση των Νιτρικών στην γεωργία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν όλα από τα αντίστοιχα φυτά και να επιβαρύνουν έτσι με χημικά το νερό που καταλήγει στο ποτήρι μας.

Τα Νιτρικά υπάρχουν και στα τρόφιμα γενικώς αλλά αποβάλλονται πιο ευκολά από το πεπτικό σύστημα. Η ύπαρξη των Νιτρικών στο πόσιμο νερό είναι πιο δραστική και έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση καθ’ ότι μέσω του νερού διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.  Είναι πολύ σημαντικό, το νερό που επιλέγουμε να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, να έχει ισορροπημένη γεύση και το πιο σημαντικό από όλα, να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του.

Ένα θαύμα της φύσης από τα Καρπάθια Όρη...στο ποτήρι μας

Η απάντηση στο ερώτημα ποιο είναι το ιδανικό νερό για τον οργανισμό μας έρχεται από.. τα Καρπάθια Όρη και ακούει στο όνομα AQUA Carpatica! Το AQUA Carpatica ανακαλύφτηκε το 2000 μέσα στα δάση των Καρπαθίων, την πατρίδα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών παγκοσμίως.

Τα Καρπάθια όρη κρύβουν φυσικές πηγές που αναβλύζουν γάργαρο νερό,καλύπτονται από απάτητα δάση ελάτων και βελανιδιών με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων (αρκούδες, λύκοι,αγριογούρουνα) Τα δάση είναι εκτεταμένα σε επιφάνεια που αντιστοιχεί όσο 2 φορές την έκταση της Μακεδονίας. Εκεί ακριβώς, στα δάση των Καρπαθίων κρύβεται ένας φυσικός θησαυρός, δύο πηγές οι οποίες αναβλύζουν νερό τόσο αγνό, που είναι κατάλληλο ακόμη και για βρέφη καθώς δεν περιέχει σχεδόν καθόλου νητρικά. 

Στην καρδιά των Καρπάθιων Ορέων συλλέγεται υπεύθυνα από την πηγή το νερό AQUA Carpatica, προκειμένου να διατηρεί αναλλοίωτη την ιδανική του αναλογία σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την απαράμιλλη, αγνή γεύση του. Φυσικώς χωρίς νιτρικά, φυσικώς πτωχό σε νάτριο και με φυσικούς ηλεκτρολύτες, το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό που δεν έχει μολυνθεί από λιπάσματα και άλλες πηγές ρύπανσης του ανθρώπινου πολιτισμού. 

Για μια δεκαετία, ο Έλληνας επιχειρηματίας 3ης γενιάς με καταγωγή από τη Σαντορίνη, Ιωάννης Βάλβης διεξήγαγε λεπτομερείς έρευνες, ούτως ώστε να διαπιστώσει ότι η ανακάλυψη αυτή έφερε ένα ξεχωριστό εύρημα: το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο με μηδενικά νιτρικά (ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδενικά νιτρικά (απλό).

Μοναδική, απαλή, βελούδινη γεύση

Το AQUA Carpatica είναι «ένα θαύμα της παρθένας φύσης», καθώς πληροί όλα τα ποιοτικά κριτήρια ενός φυσικού νερού. Είναι απολύτως μικροβιολογικά αγνό και έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες). Επίσης, έχει υψηλό Ph (7,94 - το μη ανθρακούχο) και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο, ενώ είναι πλούσιο σε διττανθρακικά άλατα, βοηθώντας έτσι την διαδικασία της πέψης. Μάλιστα, το ανθρακούχο νερό  είναι φυσικώς ανθρακούχο και έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών (ισχυρά οξειδωτικά) και το απλό σχεδόν μηδενικά νιτρικά (0,6 mgr/l)

Τα κρυστάλλινα νερά του AQUA Carpatica αναβλύζουν από την πηγή, κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία. Το απλό Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε μέταλλα (ολιγομεταλλικό) και σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας σε Νιτρικά.

Το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό έχει απαλή γεύση, χωρίς καμία επίγευση και είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο: ένα λίτρο παρέχει το 41% της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα για ασβέστιο και το 28% για μαγνήσιο.

Επειδή είναι πλούσια σε μέταλλα, αν η ισορροπία δεν είναι ιδανική, τα φυσικά μεταλλικά νερά μπορεί να είναι γλυκά ή αλμυρά, ξινά ή πικρά, ή απλά καθαρά και αγνά, με όμορφη γεύση και χωρίς επίγευση. Η γεύση των νερών AQUA Carpatica ανήκει στην τεέυταία κατηγορία, είναι δροσερή, βελούδινη, ευχάριστη, χωρίς να αφήνει καμία αλμυρή, πικρή ή ξινή αίσθηση. Είναι το ποιοτικό νερό που αγαπά και φροντίζει τον οργανισμό μας, για αυτό και εμείς το απολαμβάνουμε - μια αμφίδρομη σχέση αγάπης για το αγνό και το αμόλυντο.

Αν και μόλις δέκα χρόνια στην αγορά, το AQUA Carpatica έχει ήδη τύχει διεθνούς αναγνώρισης και κυκλοφορεί σε παγκόσμιες αγορές (Ηνωμένες Πολιτείες, Μ. Βρετανία, Ιαπωνία, Ντουμπάι, Ισπανία , Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα κλπ.). Η μοναδική και ιδανική ποιότητα του αναγνωρίστηκε όπου έχει παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα στην διάρκεια αυτών των 12 ετών να έχει λάβει 60 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις κυρίως για τη γεύση και ποιότητά του! Πρόσφατα μάλιστα οι Έλληνες καταναλωτές το βράβευσαν ως το Προϊόν της Χρονιάς.

Διεθνή βραβεία και διακρίσεις

Ενδεικτικό είναι ότι το AQUA Carpatica απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στα Taste Awards που παραδοσιακά συμμετέχουν και διακρίνονται τα προϊόντα:

  • «Ευχάριστη επίγευση που αφήνει μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα».
  • «Το καλά ενσωματωμένο ανθρακικό δημιουργεί μια κρεμώδη, βελούδινη υφή που παραμένει στο στόμα».
  • «Δροσιστικές, καθαρές γεύσεις με εξαιρετική ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας και υπαινιγμούς ορυκτότητας.
  • «Καλή αρωματική ένταση, με ευελιξία και γεύση».

Η μοναδική και ιδανική ποιότητα του, αναγνωρίστηκε όπου έχει ήδη παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα στην διάρκεια αυτών ετών να έχει λάβει 60  Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις! Αποτελεί το μοναδικό νερό στην Ελληνική Αγορά με τόσες Διεθνείς διακρίσεις.

Η μοναδική και ιδανική ποιότητα του, αναγνωρίστηκε όπου έχει ήδη παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα στην διάρκεια αυτών ετών να έχει λάβει 60  Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις! Αποτελεί το μοναδικό νερό στην Ελληνική Αγορά με τόσες Διεθνείς διακρίσεις.

ειδήσεις τώραAQUA Carpaticaνερόανθρακούχο νερό