Market|10.05.2022 13:19

Ολοκληρώθηκε το διαγωνιστικό μέρος του δεύτερου 50 Great Greek Wines – Greatness is not a number

Newsroom

Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στην ιστορική κάναβα του Αγ. Ιωσήφ του Selene Restaurant and Antique Wine Caves στη Σαντορίνη, η διεξαγωγή του διαγωνιστικού σκέλους του δεύτερου 50 Great Greek Wines (50GGW), με τη συμμετοχή 156 οινοποιείων και 460 κρασιών.

Στην υψηλού κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν οι Μark Andrew MW (συνιδρυτής Noble Rot Magazine & Restaurants), Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft), Wojciech Bonkowski (Wine Writer), Caro Maurer MW (Journalist and educator), Demetri Walters MW (Wine Consultant) και Stephan Neumann MS. Ο ιδρυτής του 50GGW Γιάννης Καρακάσης MW και ορισμένα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης δήλωσαν:

Μark Andrew MW: «Eντυπωσιάστηκα στο τελικό στάδιο της δοκιμής από την ποιότητα των κρασιών. Νόμιζα επίσης ότι θα έλεγα ότι οι λευκοί οίνοι θα είχαν προβάδισμα από τα κόκκινα αλλά στην πραγματικότητα αυτό ήταν λιγότερο έντονο κάτι που δείχνει την πρόοδο και στα κόκκινα κρασιά. Κοιτάζω τέλος τι συμβαίνει στο ελληνικό κρασί και τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά, η ποιότητα ανεβαίνει με κάθε τρύγο και είναι οι γηγενείς ποικιλίες που δείχνουν το δρόμο.»

Wojciech Bonkowski: «Συνολικά, η έκδοση 50 Great Greek Wines | 2022 έδειξε ότι η ελληνική οινική κοινότητα ακτινοβολεί υγεία και δυναμισμό. Υπάρχει πληθώρα καινοτόμων ιδεών, σοβαρής δεξιοτεχνίας και αυξανόμενος σεβασμός της τοπικής ταυτότητας, που επιβεβαιώνεται και από μία σειρά από πολύ πειστικές σύγχρονες Ρετσίνες. Καθώς ο κόσμος σημειώνει όλο και περισσότερο τις ιστορίες του ελληνικού κρασιού, οι παραγωγοί είναι πιο έτοιμοι και πιο ικανοί από ποτέ να συμμετάσχουν στη συζήτηση.»

Demetri Walters MW: «Εκτός από την εξαιρετική οργάνωση, τη γενναιόδωρη φιλοξενία, την καλή θέληση και τη ζωηρή αίσθηση του χιούμορ καθ' όλη τη διάρκεια του 50GGW, εκτίμησα την αυθεντικότητα της διαδικασίας. Πόσοι διαγωνισμοί κρασιού (αν και εδώ δεν έχουμε μόνο ένα διαγωνισμό) έχουν σκοπό να κάνουν πρωταθλητισμό, να γιορτάσουν και να βελτιστοποιήσουν τον σκοπό της πατρίδας τους; Κανένας δεν το κάνει καλύτερα από το 50 Great Greek Wines. Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική περίοδος για να συνδεθείς με το ελληνικό κρασί. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υψηλών προδιαγραφών ούτε είχε να επιδείξει τόση οινοποιητική δεξιοτεχνία.»

Γιάννης Καρακάσης ΜW, Ιδρυτής του 50 Great Greek Wines «Σκοπός μας μαζί με το Γρηγόρη Μιχαήλο είναι να αναδείξουμε τις μοναδικές ιστορίες που έχει το ελληνικό κρασί μέσα από μία λίστα από 50 φανταστικά κρασιά. Και να τα ταξιδέψουμε όπως κάναμε και στο πρώτο 50 GGW σε όλο τον κόσμο. Mε βάση τον υψηλό ανταγωνισμό είναι μεγάλο κατόρθωμα για όσα κρασιά βρεθούν μέσα στην πενηντάδα ανεξαρτήτως θέσης. Για αυτό και το φετινό μας μήνυμα είναι το Greatness is not a number.

Συγχαρητήρια σε όλα τα οινοποιεία που συμμετείχαν γιατί το να διαγωνίζεσαι δεν είναι μόνο η μέτρηση της ποιότητας ή της εμπορικής απήχησης, είναι κυρίως η συμμετοχή και ύπαρξη φωνής στην συζήτηση για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού.»

Την Τρίτη 31 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα νέα 50 Great Greek Wines οπότε θα γίνει και η τελετή απονομής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Φάρος) στις 19.30 με παρουσιαστή τον Νεκτάριο Νώτη.

Χορηγοί 

Platinum Sponsors: Alpha Bank, Selene, AON

Gold Sponsors: Μr. Vertigo, Warehouse

Silver Sponsors: Cava Halari-Cordis, Cava Vegera, Cellier, Faidon’s Athens, Genka, Koropoulis, Kylix, Masterzen, Oenophorum, Riedel, Sommelier’s Choice, Trinity Wines, Cava Fousteris, Deals, Cork Hellas

Gastronomy Partners: Prism Berlin, Selene, Etrusco, Botrini’s, Ampeli London, Prosilio, Exantas, Fita, Wood, Salis, Mavri Thalassa, The Zillers, Polo Restaurant Alasia Hotel Limassol, Dionysus Mansion Limassol

Χορηγοί επικοινωνίας: Kathimerini, Athens Insider, 2Board, FnB daily, The Likker

To 50 GGW τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού & του Κλάδου του Ελληνικού Κρασιού.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.greatgreekwines.com

οινοποιείαειδήσεις τώραδιαγωνισμόςκρασί