Market|13.05.2022 14:31

Γιατί χρειάζεσαι μια καλή σκούπα ρομπότ. Η έμφαση στο «καλή»!

Newsroom

Σκούπισμα, αυτή η μάστιγα. Η δουλειά που πρέπει να γίνει, ακόμα και αν στο σπίτι σου έχεις απαγορεύσει τα παπούτσια, ακόμα και αν είσαι προσεκτικός και δεν αφήνεις ίχνος βρομιάς να πέσει κάτω, ακόμα και αν δεν έχεις κατοικίδιο. Ακόμα και αν έχεις την ηρωίδα Ελληνίδα μάνα να έρχεται στο σπίτι μία φορά τον μήνα.

Για αυτό ακριβώς είναι σχεδιασμένες οι σκούπες ρομπότ: τακτικούς καθαρισμούς με ενδεικτική συχνότητα από μια φορά την εβδομάδα έως και κάθε μέρα. Ή και δύο φορές τη μέρα αν αυτό το πανέμορφο τρίχωμα που αγάπησες από την ημέρα που έγινες γατομπαμπάς πάει παντού...

Μπορεί δηλαδή να χρειαστεί να την θέτεις σε λειτουργία πιο συχνά από όσο ίσως είχες φανταστεί.  Κανένα πρόβλημα. Με συστηματική χρήση, λίγο κάθε φορά, μπορείς να κρατάς το σπίτι σου καθαρό. Και αφού την προγραμματίζεις και κάνει τη δουλειά μόνη της, παύεις να σκέφτεσαι πλέον το σκούπισμα.

Αυτά ισχύουν για όλες τις σκούπες ρομπότ. Γιατί, όμως, να προτιμήσεις μια ποιοτική σκούπα ρομπότ όπως η Blaupunkt RVC701; Γιατί πρέπει να «ανέβεις κατηγορία» και να αναζητήσεις μια καλή προσφορά όπως του Open- market; Βάλε τη σκούπα σε λειτουργία και διάβασε παρακάτω.

Είναι πιο ανθεκτικές

Μια ρομποτική σκούπα είναι ένα ιδιαίτερα σύνθετο μηχάνημα με ηλεκτρονικά και μηχανικά μέρη που συνεργάζονται για να επιτευχθεί η λειτουργία. Ειδικά τα κινητά μέρη όπως τα στροφία και οι ρόδες πρέπει να είναι ανθεκτικά γιατί καταπονούνται ιδιαίτερα. Μια ποιοτική σκούπα ρομπότ θα «βγάλει χιλιόμετρα» χωρίς να χρειαστεί συντήρηση και θα κάνεις απόσβεση της αρχικής επένδυσης. Έτσι πρέπει να το βλέπεις… σαν επένδυση.

Είναι πιο έξυπνες

Οι ποιοτικές ρομποτικές σκούπες όπως η Blaupunkt RVC701 είναι πιο «έξυπνες». Έχουν καλύτερο λογισμικό που δεν «κρασάρει», μπορούν και χαρτογραφούν τον χώρο καλύτερα, προγραμματίζουν την κίνηση πιο αποτελεσματικά και τελικά καθαρίζουν καλύτερα. Σκέψου ένα δύσκολο σημείο όπως κάτω από ένα τραπέζι με καρέκλες. Εκεί θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές μανούβρες και μόνο οι πιο  έξυπνες θα τα καταφέρουν καλά.

Γιατί η μπαταρία τους θα «ζήσει» πιο πολύ

Ένα από τα πιο βασικά εξαρτήματα των σκουπών ρομπότ είναι η μπαταρία. Οι καλές σκούπες έχουν και καλές μπαταρίες που δεν είναι απαραίτητα μεγαλύτερες, αλλά κρατάνε το φορτίο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όπως ίσως έχεις παρατηρήσει και σε ηλεκτρικά σκουπάκια, υπάρχουν αυτά που η μπαταρία τους «πεθαίνει» γρήγορα και άλλα που ξεχνάς να τα φορτίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλές μπαταρίες έχουν περισσότερους κύκλους φόρτισης, δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Περιττό μάλλον να πούμε ότι αν χαλάσει η μπαταρία χρειάζεσαι νέα σκούπα.

Κάνουν λιγότερο θόρυβο

Καλώς ή κακώς θα χρειαστεί να βάλεις σκούπα και κάποιες φορές που θα είσαι μέσα στο σπίτι. Οι καλές σκούπες όπως η Blaupunkt RVC701 έχουν πιο ποιοτικά κινητά μέρη που κάνουν λιγότερο θόρυβο και δεν ενοχλούν. Δεν είσαι όμως μόνο εσύ, το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια που επιθυμούν ησυχία.

Γιατί καθαρίζουν καλύτερα

Μπορεί να μην φτάνει μια φορά για να καθαρίσει καλά το πάτωμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τη σκούπα μόνιμα σε λειτουργία. Οι καλές σκούπες αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες του πατώματος όπως τα έπιπλα και τα χαλιά καλύτερα και επιτυγχάνουν καλύτερο καθαρισμό με λιγότερα «περάσματα».

Συμπέρασμα: Οι ρομποτικές σκούπες είναι καλύτερες από ποτέ αλλά κάποιες, όπως η Blaupunkt RVC701, είναι καλύτερες από τις άλλες και καθαρίζουν καλύτερα, χρειάζονται λιγότερη συντήρηση και θα αντέξουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

σκούπαειδήσεις τώραρομπότ