Market|21.09.2022 09:00

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται: Όλα όσα θα χρειαστείτε για να διαμορφώσετε την τέλεια πρωινή ρουτίνα σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Newsroom

Όλοι θέλουμε να βρούμε τρόπους να ζούμε πιο υγιείς και ευτυχισμένοι. Μία σταθερή πρωινή ρουτίνα αποτελεί κοινή πρακτική μεταξύ των γκουρού της παραγωγικότητας και των πιο επιτυχημένων ανθρώπων. Ωστόσο, δε λειτουργεί για όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο η όποια πρωινή ρουτίνα. Ό, τι μπορεί να είναι υγιές και επωφελές για ένα άτομο, μπορεί αν είναι απολύτως ακατάλληλο για κάποιο άλλο. Κάποιοι από εμάς κοιμόμαστε νωρίς και άλλοι είναι νυχτοπούλια. Κάποιοι λειτουργούν καλύτερα σε ένα επιμελώς δομημένο περιβάλλον, ενώ άλλοι χρειάζονται περισσότερο αυθορμητισμό στην καθημερινότητά τους. Το θέμα είναι ότι οι συνήθειες των πρωινών μας δεν ταιριάζουν σε όλους με τον ίδιο τρόπο και θα πρέπει να διαμορφωθούν με γνώμονα τις μοναδικές δυνατότητες, το πρόγραμμα και τους στόχους του καθενός.

Πριν ξεκινήσετε να διαμορφώνετε την πρωινή ρουτίνα σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε τις ανάγκες σας. Γιατί θέλετε να ξυπνάτε νωρίτερα; Γιατί να αποκτήσετε νέες συνήθειες; Γιατί ο τρόπος που περνάτε τα πρωινά σας ως τώρα δε λειτουργεί; Ίσως δεν είστε όσο παραγωγικοί θα θέλατε ή παραλείπετε την άσκηση ή συνειδητοποιείτε ότι δε φροντίζετε αρκετά τον εαυτό σας. Από εκεί και πέρα φτιάξτε ένα σχέδιο για να ξεκινήσετε τις νέες σας συνήθειες. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάτε τα πρωινά σας τέλεια, είναι να προετοιμάζεστε από το προηγούμενο βράδυ. Ξεκινήστε, λοιπόν, από τις νυχτερινές σας συνήθειες, ώστε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για το επόμενο πρωί.

Βελτιώστε τον ύπνο σας

Ανάλογα με τις συνήθειες και το πρόγραμμά σας αποφασίστε τις ώρες ύπνου που χρειάζεστε και βάλτε έναν ρεαλιστικό στόχο. Διατηρείτε το υπνοδωμάτιό σας δροσερό, αποφύγετε τα έντονα φώτα, όπως η οθόνη του κινητού και κάντε το περιβάλλον σας όσο πιο σκοτεινό, είτε με κουρτίνες συσκότισης, αν είναι απαραίτητο, είτε με μάσκες ύπνου.  

Τακτοποιείστε τον χώρο

Μία γρήγορη τακτοποίηση του χώρου σας, πριν πέσετε στο κρεβάτι, σημαίνει ότι θα ξυπνήσετε σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον. Βάλτε πλυντήριο πιάτων, μαζέψτε τα παιχνίδια των παιδιών από τη μέση, σκουπίστε τον πάγκο της κουζίνας. Είναι καλύτερα να απολαύσετε τον καφέ σας έτσι.

Κάντε τη λίστα με τις δουλειές σας για το πρωί

Σημειώστε τι πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα. Πρώτον, θα κοιμηθείτε καλύτερα και, ακόμα, θα ξυπνήσετε με περισσότερο ενθουσιασμό. Διαλέξτε τα ρούχα σας για την επόμενη μέρα ή φτιάξτε ντον χώρο εργασίας σας ώστε να τα έχετε όλα έτοιμα.

Μην πατάτε snooze

Παραλείψτε να πατήσετε το snooze όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Βοηθήστε τον εαυτό σας βάζοντάς το σε απόσταση που θα σάς υποχρεώσει να σηκωθείτε για να το κλείσετε ή ετοιμάστε αποβραδίς ένα πρωινό που θα ανυπομονείτε να φάτε.

Αφήστε το φως να μπει

Μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε τις περσίδες να μπει ο ήλιος. Τον να εκτίθεστε στο φυσικό φως του είναι κίνηση – κλειδί που θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε και να ετοιμαστείτε για τη ρουτίνα σας.

Πιείτε άφθονο νερό

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για κάθε σωματική λειτουργία και οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά και δώστε τον τόνο πίνοντας ένα τεράστιο ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε.

Δημιουργήστε μία ρουτίνα «προετοιμασίας»

Ο καθένας έχει διαφορετικούς τρόπους να ετοιμάζεται το πρωί. Κάποιοι, χρειάζεται απλά να επιλέξουν τα ρούχα τους και να πλύνουν στα γρήγορα το πρόσωπό τους. Άλλοι, μπορεί αν έχουν ένα ολόκληρο τελετουργικό που να ξεκινάει με το καθημερινό τους ζύγισμα και να φτάνει μέχρι το μακιγιάζ και το χτένισμά τους. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας για να αντιμετωπίσετε τον κόσμο, οι πρωινές σας συνήθειες δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και αποκτήστε όλα τα gadgets που θα σάς φτιάξουν τα πρωινά και τη διάθεση με ένα κλικ στο Open Market.

PHILIPS - Ισιωτικό μαλλιών (82€)

To ισιωτικό μαλλιών PHILIPS BHS752/00 σας προσφέρει φορμάρισμα με λιγότερη φθορά από τη θερμότητα, χάρη στη τεχνολογία ThermoShield. Με τον τρόπο αυτό, είναι εγγυημένο ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα από την ρίζα ως τις άκρες, αλλά και η προστασία των μαλλιών σας. Οι 12 ρυθμίσεις θερμοκρασίας της συσκευής, που κυμαίνονται από 120°C μέχρι 230°C, σας επιτρέπουν να επιλέξετε την καταλληλότερη για τα μαλλιά σας.

Blaupunkt - Ζυγαριά (19,90€)

Μια χρήσιμη συσκευή που σας επιτρέπει να ελέγχετε το βάρος σας και να παρακινείτε τον εαυτό σας να παραμένει στις πιο ιδανικές τιμές για το σώμα σας. Είναι εξοπλισμένη με γυάλινη πλατφόρμα και μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη. Η μέγιστη χωρητικότητα φορτίου είναι 150 kg.

Blaupunkt - Πιστολάκι μαλλιών 2200W με diffuser (34,90€)

Το πιστολάκι μαλλιών έχει συνολική ισχύ 2200W και είναι εξοπλισμένο με επαγγελματικό ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος. Ακόμα, παράγει αρνητικά ιόντα τα οποία εξουδετερώνουν τη βλάβη των μαλλιών, προκαλώντας το κλείσιμο του φλοιού των μαλλιών, καθιστώντας έτσι λαμπερά, μεταξένια και απαλά. Το σετ περιλαμβάνει δύο χρήσιμα αξεσουάρ, έναν διαχύτη (diffuser) και έναν στενό διανομέας απαραίτητο για το στιλ σας.

Πρωινόopen market