Market|16.11.2022 12:26

Ποιο θερμαντικό σώμα να επιλέξω και γιατί;

Newsroom

Ποιο θερμαντικό σώμα να επιλέξω και γιατί;

Η οικονομική θέρμανση είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, δεδομένου ότι οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα είναι μεγάλες και οι μεταβολές αδιάκοπες. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να  μπορούμε να ζεστάνουμε το χώρο μας όσο πιο αποτελεσματικά και οικονομικά γίνεται.
Με βασικό σκεπτικό πως με μικρότερες ηλεκτρικές συσκευές μπορούμε να ζεστάνουμε τους χώρους του σπιτιού μας που χρησιμοποιούμε περισσότερο εξοικονομώντας έτσι χρήματα, απέναντι στις υπόλοιπες μορφές θέρμανσης που έχουν περισσότερες απώλειες και ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια, θα σας παρουσιάσουμε κάποιες επιλογές από θερμαντικά σώματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ

Οι θερμοπομποί ή αλλιώς κονβέρτορες, περιλαμβάνουν μια ηλεκτρική αντίσταση που θερμαίνει τον αέρα και τον διανέμει ομοιόμορφα σε όλο το χώρο. Χάρη στον απλό τους σχεδιασμό, είναι ιδιαίτερα οικονομικοί στη λειτουργία τους, διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα όπως θερμοστάτες για να μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα η θερμοκρασία και συνήθως είναι ευέλικτοι στη μεταφορά τους καθώς το βάρος τους είναι μικρό. Αξίζει να σημειωθεί, πως προσφέρουν γρήγορα αποτελέσματα σε σχέση με άλλα θερμαντικά σώματα, ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται παρατεταμένα γιατί διαταράσσεται ο κύκλος λειτουργίας τους π.χ. αν παράλληλα αφήσετε ανοιχτό κάποιο παράθυρο.

Στο Open-Market, θα βρείτε στη μοναδική τιμή των 62€, τον θερμοπομπό δαπέδου UNITED Mica UHM-877:

Είναι κατάλληλος για θέρμανση σε χώρους έως 25m². Διαθέτει ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, διακόπτη προστασίας σε περίπτωση ανατροπής, καθώς και ασφάλεια υπερθέρμανσης. Είναι εξοπλισμένος με ρόδάκια για να μπορείτε να τον μεταφέρετε εύκολα, όπου και όποτε εσείς θελήσετε! Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

https://www.open-market.gr/product/102/thermopompos-dapedoy



ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού για να λειτουργήσουν,  περιέχουν αντιστάσεις που θερμαίνουν το λάδι που βρίσκεται στο εσωτερικό τους, το οποίο με τη σειρά του θερμαίνει τις επιφάνειες του καλοριφέρ ζεσταίνοντας έτσι τον αέρα του δωματίου. Όπως και τα αερόθερμα, μπορούν να ζεστάνουν μικρούς χώρους, αλλά η θέρμανση που παρέχουν δεν είναι παροδική χάρη στην ύπαρξη του λαδιού. Ακόμα, τα καλοριφέρ λαδιού πέραν του ότι είναι εντελώς αθόρυβα, έχουν και την ιδιότητα να ζεσταίνουν με τον ίδιο τρόπο που ζεσταίνει η κεντρική θέρμανση, χωρίς τις απώλειες θερμότητας. Για το λόγο αυτό, ενώ μπορεί να είναι πιο ακριβά στην κατανάλωση, η στιβαρότητα της θέρμανσης κατά τη λειτουργία τους, είναι ένα δυνατό στοιχείο που διαθέτουν.

Στο Open-Market, θα βρείτε στη μοναδική τιμή των 72€, το Καλοριφέρ Λαδιού CRONER OR16-09 :



Eξοπλισμένο με 9 φέτες, 3 θέσεις λειτουργίας, θερμοστάτη χώρου για οικονομία και ασφάλεια, ρόδες για ευκολία στη μεταφορά του κάλυψη χώρου 16m2 και τύλιγμα καλωδίου για ευκολότερη αποθήκευση. Θερμαίνει οικονομικά και με ασφάλεια τον χώρο σας και είναι κατασκευασμένο με υψηλής ποιότητας υλικά. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

https://www.open-market.gr/product/103/kalorifer-ladiou

ΣΟΜΠΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Το μόνο που χρειάζεται μια σόμπα υγραερίου για να λειτουργήσει είναι η τοποθέτηση και σύνδεση μιας φιάλης στο πίσω μέρος της. Οι σόμπες υγραερίου έχουν χαμηλή τιμή αγοράς και προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, λιγότερους ρύπους στον αέρα και αυτονομία. Από την άλλη, όπως όλες οι πηγές θέρμανσης έτσι και η σόμπα υγραερίου έχει τα αδύναμα σημεία της καθώς, εάν δεν εξασφαλιστεί ο καλός αερισμός του χώρου που θερμαίνουμε, η μυρωδιά του υγραερίου γίνεται αισθητή, ιδιαίτερα όταν η φιάλη τελειώνει. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό η σύνδεση της, να γίνεται με μεγάλη προσοχή και να γίνεται επίσης προσεκτικός έλεγχος για τυχόν διαρροή.

Στο Open-Market, θα βρείτε στη μοναδική τιμή των 129€, τη Θερμάστρα Υγραερίου CRONER LD-168A:


Προσφέρει οικονομία στη θέρμανση, μεγάλη απόδοση θερμότητας, ασφάλεια στη χρήση και ευκολία στη μεταφορά χάρη στα ροδάκια που σου επιτρέπουν να της αλλάζεις θέση πανεύκολα! Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

https://www.open-market.gr/product/104/thermastra-yghraerioy