Market|08.02.2023 15:53

Γιατί οι refurbished συσκευές αποτελούν την ιδανική «πράσινη» επιλογή και τον πιο έξυπνο τρόπο για να αγοράσεις iPhone και laptop

Newsroom

Η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια για εφησυχασμό. Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι αν συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε τους φυσικούς πόρους αλόγιστα, έως το 2050 θα χρειάζονται τρεις πλανήτες σαν τη Γη για να συντηρήσουν τον τρόπο ζωής του ανθρώπινου πληθυσμού. Οι πεπερασμένοι πόροι και τα κλιματικά ζητήματα έχουν καταστήσει αναγκαία τη μετάβαση από μια κοινωνία που βασίζεται στο μοντέλο «κατασκευή-κατανάλωση-απόρριψη» προς μια κλιματική ουδέτερη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και πλήρως κυκλική οικονομία.

Και η έννοια «κυκλική οικονομία» δεν περιλαμβάνει απλώς την ανακύκλωση. Εάν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, το υφιστάμενο κυρίαρχο μοντέλο της «προγραμματισμένης παλαίωσης» (planned obsolescence), δηλαδή το μοντέλο που θέλει τα προϊόντα να έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, θα πρέπει να τερματιστεί.

Μια από τις πλέον καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της προγραμματισμένης απαξίωσης (planned obsolescence) και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας και δυνατότητας επισκευής προϊόντων είναι οι refurbished συσκευές “second go” που προσφέρουν τα Public.

Τι εστί refurbished;

Tι σημαίνει όμως refurbished; Τα Public σε συνεργασία με τους πιστοποιημένους τεχνικούς της γνωστής αλυσίδας iRepair, ανακατασκευάζουν πλήρως συσκευές iPhone και laptop, σύμφωνα με κορυφαία πρότυπα ποιότητας. Η αγορά μιας refurbished συσκευής επομένως, μειώνει το κόστος έως και 50% για τους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει σημαντικά την κυκλική οικονομία.

Γιατί refurbished και όχι απλό μεταχειρισμένο iPhone ή laptop;

Για πολλούς λόγους. Κάθε refurbished συσκευή διαθέτει εμπεριστατωμένη αξιολόγηση που πιστοποιεί ότι είναι 100% λειτουργική, σαν καινούργια. Μάλιστα, έχει περάσει και εξονυχιστικό έλεγχο από το εξειδικευμένο προσωπικό της iRepair και διαθέτει εμπεριστατωμένη αξιολόγηση που πιστοποιεί ότι είναι 100% λειτουργική, ενώ διατίθεται αποκλειστκά στα καταστήματα Public και στο Public.gr με εγγύηση 12 μηνών.

Οι καταναλωτές που θα προμηθευτούν μία από αυτές τις συσκευές, έχουν τη δυνατότητα δωρεάν επιστροφής σε 30 ημέρες, ενώ για όσους προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές, η παράδοση γίνεται δωρεάν εντός 3 εργάσιμων ημερών, σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, ένα από τα ποιοτικά πρότυπα για τις refurbished συσκευές είναι και το σύστημα διαβάθμισης σύμφωνα με την εξωτερική τους εμφάνιση. Έτσι οι συσκευές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  1. Grade Α (Άριστη κατάσταση με ανεπαίσθητα σημάδια χρήσης)
  2. Grade Β (Άριστη κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης)
  3. Grade C (Καλή κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης)
Όσοι μάλιστα επιθυμούν να τις δουν από κοντά και να επιλέξουν την καταλληλότερη για τους ίδιους, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν ένα από τα 20 iRepair σημεία που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα Public.

Refurbished και Οικολογία πάνε μαζί

Τα Public, μέσω του «second go», το οποίο εντάσσεται στην στρατηγική «Love Earth» της εταιρείας, ξαναδίνουν ζωή στις συσκευές, συμβάλλοντας έτσι στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και αποτρέποντας την πρόωρη κατάληξη τους ως ηλεκτρονικά απόβλητα. Το να επιλέξουμε να αγοράσουμε μια refurbished συσκευή στα Public σημαίνει ότι εξοικονομούμε χρήματα, χωρίς να χάνουμε σε ποιότητα και ταυτόχρονα συμβάλλουμε στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

Τα Public με τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους αποτελούν πρότυπο για αυτό που ονομάζουμε Green Commerce και μας ωθούν να κάνουμε την καθημερινότητά μας λίγο περισσότερο «πράσινη», με σεβασμό στο περιβάλλον.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Public.griPhonelaptopPublicειδήσεις τώραsmartphone