Market|18.05.2023 17:52

H ομάδα της ΑΒΕΚ Βεκράκος με το project Qualita Unica, έδωσε τη δική της γευστική νότα στο φετινό London Coffee Festival

Newsroom

Tο London Coffee Festival πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με χιλιάδες Λονδρέζους και επισκέπτες της βρετανικής πρωτεύουσας να δίνουν το παρών.

Είτε είστε είστε λάτρης του εσπρέσο είτε φανατικός του καφέ φίλτρου ή ακόμη κι αν προτιμάτε μόνο τον κρύο καφέ, το Φεστιβάλ Καφέ του Λονδίνου για άλλη μια χρονιά ξεπέρασε τις προσδοκίες, αφόυ πέρα από την μοναδική ατμόσφαιρα είχε και.. άφθονη καφεΐνη. Και δεν έχει σημασία αν είστε έμπειρος barista ή απλά θαμώνας του τοπικού σας καφέ, σε αυτό το φεστιβάλ υπάρχουν πολλά να μάθετε αλλά και να κάνετε. Στο πρόγραμμα οι επισκέπτες μπορούν να βρουν σεμινάρια, εργαστήρια, παρουσιάσεις νέων προιόντων και εξοπλισμού, διαγωνισμούς, parties και μοναδικά Masterclasses.

Το φεστιβάλ γεννήθηκε από την αγάπη για τη βρετανική σκηνή του καφέ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, και ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια. Με περισσότερους από 7.000 επισκέπτες και 100 εκθέτες την πρώτη χρονιά, αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές.

Φέτος, συμμετείχαν 30.000 επαγγελματίες του κλάδου, ανάμεσα στους οποίους για δεύτερη φορά, η ομάδα της ΑΒΕΚ Βεκράκος, εταιρείας που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος του espresso Hausbrandt στην Ελλάδα εδώ και 26 χρόνια. 

Ο Espresso Hausbrandt δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς και ποιοτικούς στο είδος του. Τι είναι όμως το project Qualita Unica, που κέντρισε το ενδιαφέρον και στο Λονδίνο;

Το Qualita Unica δημιουργεί tailor made blends  έχοντας ως οδηγό την αυστηρά επιστημονική διαδικασία καβουρδίσματος (μονοποικιλιακό ψήσιμο), ώστε ο καφές να αποδίδει στο μέγιστο τις αρωματικές και γευστικές του ιδιότητες. Στις αρχές του 2015 ολοκληρώθηκε το εργοστάσιο του Qualita Unica, στη Θεσσαλονίκη, μετά από 1,5 περίπου χρόνο έρευνα πάνω στης χημεία του καφέ κατά την φρύξη, με τα γευστικά προφίλ, τους συνδυασμούς μεταξύ των ποικιλιών, τη συσκευασία και την αποθήκευση. Σήμερα είναι διαθέσιμο πλήθος συνταγών (περισσότερες από 14 είναι ενεργές στην αγορά σήμερα) αποκλειστικά από ποικιλίες arabica, που δίνουν τη δυνατότητα και στον πιο απαιτητικό πελάτη να βρει αυτό που χρειάζεται για την επιχείρησή του.

Οι χαρακτηριστικές κούπες της Qualita Unica σχηματίζουν τα αρχικά του project (QU) και σχεδιάστηκαν για να αγκαλιάζονται από την παλάμη και να έρχονται σε επαφή με το σώμα μας σε τέτοιο σημείο ώστε η όσφρηση να συμμετέχει στην απόλαυση που χαρίζει η κατανάλωση του καφέ.

Για την ΑΒΕΚ Βεκράκος στόχος είναι να επενδύει στην καινοτομία και την ανάπτυξη και με «οχήματα» το πάθος και την αγάπη της για τον καφέ, να είναι μπροστά σε κάθε πρόκληση της αγοράς, τόσο εστιάζοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, όσο και στην εκπαίδευση γύρω από τον καφέ και δη, την εκπαίδευση  των barista, ώστε να απολαμβάνουμε κάθε φορά την άψογη ποιότητα του αγαπημένου μας καφέ. Και αν αναλογιστούμε ότι όλα ξεκίνησαν στην Αίγυπτο και στη συνέχεια, σε ένα μικρό καφεκοπτείο στη Σπάρτη, για να φτάσουν στην Αθήνα το 1997 με τον Χρήστο Βεκράκο και το όραμά του να πάει την παράδοση της οικογένειας στον καφέ ακόμη παραπέρα, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μία εταιρεία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

έκθεσηΛονδίνοειδήσεις τώρακαφές