Market|31.10.2023 00:00

Public Group: Ηγετική θέση στο Omni-Retail οικοσύστημα - O πληρέστερος προορισμός για όλη την οικογένεια συνεχίζει την επιτυχημένη στρατηγική του

Newsroom

Το Public Group πέτυχε σημαντική ανάπτυξη και επιτυχία το 2022, ενισχύοντας τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία Omni-Retail οικοσυστήματα. Κατά το 2022, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Public Group αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2021, φτάνοντας τα €481 εκατομμύρια. Ο κύκλος εργασιών για το 2023 αναμένεται να υπερβεί τα €500 εκατομμύρια. Η επιτυχημένη απορρόφηση της MediaMarkt κάτω από το νέο concept store "Public + home" και οι συνεχείς επενδύσεις σε καινοτόμες υπηρεσίες σε συνεργασία με κορυφαίες scale-up εταιρείες συνέβαλαν στη δυναμική αύξηση του Public Group.

Επιπλέον, το Public Group διπλασίασε το λειτουργικό EBITDA σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τα €4,6 εκατομμύρια. Ο διευθύνων σύμβουλος του Public Group, Ρόμπυ Μπουρλάς, ανέφερε ότι αναμένεται να ξεπεράσει τα €15 εκατομμύρια σε λειτουργικό EBITDA το 2023.

Το Public Group διαθέτει περισσότερα από 60 φυσικά καταστήματα και πάνω από 70 εκατομμύρια διαδικτυακές επισκέψεις ετησίως, με τις online πωλήσεις να αντιστοιχούν στο πάνω από 25% του συνολικού τζίρου. Το Public Group προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών (Omni-Retail) και παρέχει ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών σε διάφορες κατηγορίες.

Επιπλέον, ο επενδυτικός βραχίονας Public Capital Partners έχει επενδύσει σε διάφορους τομείς, όπως Logistics, Fintech, After Sales και Digital Entertainment, ενισχύοντας την παρουσία του Public Group σε αυτούς τους τομείς.

Με την δημιουργία του concept "Public + home," το Public ενισχύει τη θέση του στην κατηγορία του home living, και οι πωλήσεις σε οικιακές συσκευές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% του συνολικού τζίρου του Public Group. Με 13 νέα μεγάλα concept stores και το Public.gr, το Public ενισχύει την παρουσία του σε αυτή την κατηγορία και προσφέρει πληρέστερες επιλογές στους πελάτες του.

Το Public προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες, όπως ευέλικτους τρόπους πληρωμής, υπηρεσίες παράδοσης, και After Sales επισκευές, ενισχύοντας την εμπειρία των πελατών του. Επίσης, η προσφορά Audiobooks από την Bookvoice.gr σημειώνει υψηλή ζήτηση από τους πελάτες. Με αυτά τα μέτρα, το Public Group διατηρεί την ηγετική του θέση στον τομέα του Omni-Retail λιανεμπορίου και γίνεται ο πληρέστερος προορισμός για όλη την οικογένεια.

Publicειδήσεις τώρα