Market|08.12.2023 16:18

SKY express: Η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και η σημασία της για την ανάπτυξη και την ευημερία

Newsroom

Η SKY express είναι η 100% ελληνική και διπλά βραβευμένη στην Ευρώπη αεροπορική εταιρεία με δύο κορυφαία ευρωπαϊκά βραβεία ERA από την European Regions Airline Association, για το αξιοσημείωτο έργο της στην αριστεία και την καινοτομία.

ERA Airline Excellence Award 2023 για την αριστεία της σε κάθε πτυχή της επιχειρησιακής της λειτουργίας και ERA Innovation Airline Award 2023 για τον τρόπο προσέγγισης των προκλήσεων και την ικανότητά της να μετασχηματίζει το ευρύτερο περιβάλλον του κλάδου μέσω καινοτόμων πρακτικών.

Η συνέργεια και η αλληλεπίδραση που καταγράφηκε ανάμεσα στην αφοσίωση και το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, του υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος, των αποτελεσματικών εταιρικών διαδικασιών, καθώς και της κατάλληλης επιλογής αεροσκαφών και κινητήρων διαχρονικά, αποτέλεσε ισχυρό καταλύτη για την καινοτομία και την αριστεία της SKY express, οδηγώντας στην επιτυχία και τη δημιουργία σαφών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Συνεπώς, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός της απογείωσης της SKY express με την κατάκτηση αυτών των δύο τόσο σημαντικών διακρίσεων, καθώς τα τελευταία χρόνια η εταιρεία ακολουθεί με συνέπεια μία στρατηγική για να προσφέρει μία ταξιδιωτική εμπειρία εξατομικευμένη, σύγχρονη, αισιόδοξη, που διαρκώς ανανεώνεται και θωρακίζεται με νέες προτάσεις.

H αναδρομή στην πορεία της SKY express, ειδικότερα από τα χρόνια της υγειονομικής κρίσης Covid-19 αποτελεί υπόδειγμα για το πώς μία εταιρεία του κλάδου των αερομεταφορών αξιοποίησε τις συνθήκες και τις προκλήσεις της περιόδου εκείνης για να αναπτυχθεί δυναμικά και με βιώσιμο τρόπο.

Είναι ήδη γνωστή η συνεισφορά της στην επαναφορά του ελληνικού τουρισμού στα προ της πανδημίας επίπεδα ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως είναι λιγότερο γνωστή η συμβολή της άμεσα και έμμεσα στη μείωση της ανεργίας. Με την πανδημία σε εξέλιξη η SKY express διατήρησε και αύξησε το προσωπικό της, προχωρώντας σε 390 νέες προσλήψεις κατά την τετραετία 2019-2022, με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοί της σε όλη την Ελλάδα να ξεπερνούν άμεσα τους 700, ενώ από τις έμμεσες θέσεις που δημιουγεί μέσω του ευρύτερου κύκλου των συνεργατών της προκύπτει πολύ σημαντική συνεισφορά στην απασχόληση.

Στα χρόνια που το brain regain δεν φάνταζε μόνο μακρινό αλλά και ακατόρθωτο, η SKY express εργάστηκε συστηματικά για να επιτύχει τον επαναπατρισμό της εμπειρίας, με αποτέλεσμα πλέον μαζί με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες χειριστές της να προσελκύει το ενδιαφέρον και να απασχολεί πλήθος εργαζομένων ευρωπαϊκών εθνικοτήτων. Το σύνολο του ιπτάμενου προσωπικού της εταιρείας διαθέτει τεράστια εμπειρία και υψηλή κατάρτιση η οποία έχει κατακτηθεί και στο διεθνές περιβάλλον.

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία που δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ενθουσιώδη ομάδα όλων των ανθρώπων της που καθημερινά συμμετέχουν στην επίτευξη της καινοτομίας και της αριστείας και συμμετέχουν στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, κάνοντας το μέλλον της SKY express ακόμα πιο βιώσιμο.

Δίκαιη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον

Βασικό μέλημα της εταιρείας είναι οι άνθρωποί της, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, σε όποια θέση και αν εργάζονται. Με την ίδια φροντίδα που η SKY express χτίζει και περιβάλλει την εμπειρία των επιβατών της, ακριβώς με την ίδια φροντίδα και προσοχή διαμορφώνει το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο δρουν, εργάζονται και δημιουργούν οι άνθρωποί της.  

Με το σύνολο των στελεχών και της Διοίκησης δίπλα στον κάθε εργαζόμενο με απτές δράσεις και ανθρώπινες καθημερινές κινήσεις: από τα σχολικά είδη που μοιράστηκαν στα παιδιά των εργαζομένων όλης της εταιρείας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με την ευχή αυτή να σηματοδοτήσει ένα νέο κι ενδιαφέρον ταξίδι στη γνώση, τη διανομή πασχαλινών λαμπάδων σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά με προσωπικό μήνυμα από τη Διοίκηση, μέχρι το bonus παραγωγικότητας που έλαβαν οριζόντια όλοι οι εργαζόμενοι για τις εξαιρετικές επιδόσεις του 2022. Πέρα από αυτές τις ενδεικτικές, αλλά πολύ χαρακτηριστικές πρωτοβουλίες δεν μπορεί κανείς να παραλείψει το γεγονός ότι, διαρκώς η SKY express επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιό της, δίνει προοπτική κι εμπλουτίζει την προσφορά της προς αυτό. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι η εταιρεία ανακοίνωσε στο εσωτερικό της κοινό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχών υγείας, το οποίο δεν συντελεί απλώς στη δημιουργία ενός ελκυστικού και θετικού εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά εξασφαλίζει ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας (πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία) σε συμβεβλημένο δίκτυο ιατρών και θεραπευτηρίων.

Ακόμα και μέσα στην κινητικότητα και τις υψηλές απαιτήσεις της θερινής περιόδου, η οποία για τον κλάδο των αερομεταφορών ολοκληρώθηκε επισήμως στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, βασική προτεραιότητα της SKY express συνέχισαν να παραμένουν οι άνθρωποί της. Με τον έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό των αδειών της περιόδου αυτής, όλη η ομάδα της είχε τη δυνατότητα για μία ανάπαυλα, για περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και ακόμα περισσότερες ευκαιρίες ανανέωσης και εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Επιπλέον, η SKY express, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για την προώθηση της ποικιλομορφίας (diversity) και της ουσιαστικής ισότητας των φύλων (gender balance) στον κλάδο των αερομεταφορών, ανακοίνωσε την ακλόνητη δέσμευσή της στην Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) 25by25, που έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων έως το 2025.

Η ανακοίνωση και υπογραφή της δέσμευσης της SKY express στην Πρωτοβουλία 25by2025 πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Wings of Change Europe (WoCE) που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ τον περασμένο Νοέμβριο, με τη συμμετοχή της SKY express όπου μαζί με στελέχη του κλάδου, συζήτησαν σειρά θεματικών καίριας σημασίας για τις αερομεταφορές, αλλά και ευκαιρίες για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και μελλοντικών δράσεων. Η Πρωτοβουλία της ΙΑΤΑ 25by2025, αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου και χωρίς αποκλεισμούς κλάδου αερομεταφορών. Με τη δέσμευση όλων των μερών για την επίτευξη της αύξησης κατά 25% του αριθμού των γυναικών σε ανώτερες θέσεις και σε επιχειρησιακά τμήματα που υπο-εκπροσωπούνται έως το 2025, η SKY express στοχεύει να συμβάλει στο σχετικό μετασχηματισμό του κλάδου με τρόπο που θα αντανακλά την ποικιλομορφία και τη δυναμική των ανθρώπων του.

Αυτός ο τρόπος να αντιμετωπίζει ένας οργανισμός, ένας εργοδότης τους ανθρώπους του είναι μία ακόμα πτυχή όσων σήμερα ορίζονται σαν βιώσιμη ανάπτυξη και είναι εξαιρετικά σημαντικός, ώστε να είναι μία εταιρεία αγαπητή, ανθρώπινη, οικονομικά αποτελεσματική και βιώσιμη.

Το στοίχημα που έχει κερδίσει η SKY express είναι οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να εργαστούν σε αυτήν να επιλέγουν μία εταιρεία που δεν τους εξασφαλίζει απλώς τα προς το ζην, αλλά ένα εργασιακό περιβάλλον που προωθεί τις αξίες τους, εξελίσσει τη δυναμική τους και υποστηρίζει τη διαρκή ανάπτυξή τους. Η SKY express αγκαλιάζει μία εργασιακή κουλτούρα που εμπνέει τον κάθε εργαζόμενο να μοιραστεί το ίδιο όραμα και να είναι καθημερινά δημιουργικός και με ένα προσωπικό κίνητρο.

Η επιτυχία της SKY express, πέρα από μια ιστορία επιχειρηματικής επιτυχίας, είναι και μια πηγή αισιοδοξίας, που αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης. Ένας δρόμος που βασίζεται στην πράξη στο ανθρώπινο κεφάλαιο και σε μία ομάδα που εργάζεται καθημερινά με πάθος και όραμα ενώνοντας τις δυνάμεις της για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Sky Expressειδήσεις τώρααεροπορική εταιρεία