Moto|29.04.2022 08:20

Aprilia Tuareg 660: Επαναπροσδιορίζοντας τα on - off

Μπάμπης Μέντης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το όνομα Tuareg είχε γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και τώρα επανέρχεται δυναμικά στη μεσαία κατηγορία των on-off με στόχο να την επαναπροσδιορίσει, με όπλο του τις βασικές αρχές και αξίες της κατηγορίες, που τα τελευταία χρόνια είχαμε ξεχάσει πως μπορούν να συνυπάρξουν με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Το Tuareg 660 είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας των 660 της Aprilia, όμως στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε ταυτόχρονα και παράλληλα με τα “αδέρφια” του Tuono 660 και RS 660. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια έχει τεράστια σημασία για την προσωπικότητα και τις δυνατότητες του νέου Tuareg 660, διότι τα μηχανικά του μέρη έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του πολυδιάστατου χαρακτήρα μιας on-off και δεν έχει γίνει εκ των υστέρων προσαρμογή τους όπως συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία κυβισμού.

Ως αποτέλεσμα, το Tuareg 660 προσφέρει την εργονομία οδήγησης και τη συμπεριφορά στο χώμα που έχουν συνήθως οι ελαφριές μονοκύλινδρες on-off, ενώ στην άσφαλτο και στο ταξίδι έχει στις ανέσεις ενός σύγχρονου mega on-off. Εδώ ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποδίδει 80 ίππους, καθώς η Aprilia έχει δώσει έμφαση στη ροπή στις χαμηλότερες στροφές και φυσικά ο αναβάτης μπορεί να διαλέξει τον τρόπο απόδοσής του μέσω των ειδικά σχεδιασμένων riding modes.

Αντίστοιχα εξειδικευμένα για κάθε είδους δρόμο είναι και τα προγράμματα λειτουργίας του ABS και του Traction Control, όπου ο αναβάτης μπορεί να διαλέξει το επίπεδο ευαισθησίας τους ή ακόμα και να τα απενεργοποιήσει πλήρως. Όλες αυτές οι πληροφορίες και οι ρυθμίσεις εμφανίζονται σε μια μεγάλου μεγέθους έγχρωμη οθόνη TFT υψηλής ανάλυσης και κορυφαίας ευκρίνειας.

Για το νέο Tuareg 660 η Aprilia έχει ετοιμάσει μια μεγάλη λίστα γνήσιων αξεσουάρ, που επιτρέπουν στον αναβάτη να επεκτείνει τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας σε όποιον τομέα επιθυμεί, είτε αυτό αφορά την άνεση στο ταξίδι, είτε την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση, είτε τις εξορμήσεις εκτός δρόμου.

ειδήσεις τώραApriliaμοτοσυκλέτα