Moto|29.04.2022 17:00

Fantic Cabalero 500: Η διασκέδαση σε πρώτο πλάνο

Μπάμπης Μέντης

Αν νομίζεις πως δεν υπάρχουν μέρη για να παίξεις κοντά στην πόλη που ζεις, είναι μάλλον επειδή δεν είχες έως τώρα μια μοτοσυκλέτα που να κάνει διασκεδαστικές τις συνηθισμένες διαδρομές γύρω από τις ελληνικές πόλεις. Με το Caballero 500 Rally οποιοδήποτε στενό στροφιλίκι και οποιοσδήποτε δασικός δρόμος μπορούν να γίνουν η δική σου προσωπική “παιδική χαρά”

Τα Pirelli Scorpion STR που φοράει και το μέγεθος των τροχών, ταιριάζουν γάντι σε όλους τους τύπους διαδρομών. Στην άσφαλτο κρατάνε θαυμάσια εκμεταλλευόμενα το μικρό βάρος της μοτοσυκλέτας και στο χώμα έχουν αρκετή απόσταση στα τακούνια για να περάσουν από σαθρές επιφάνειες στους χωματόδρομους. Σηκώνεσαι στα μαρσπιέ και μπαίνεις με φόρα στο δασικό δρόμο, ανακαλύπτοντας πως οι αναρτήσεις της έκδοσης Rally θα τα βγάλουν πέρα όταν σκάσεις με φόρα πάνω στη φυτευτή πέτρα. Ακόμα κι αν έχεις ξεχάσει να απενεργοποιήσεις το ABS, τα φρένα της Bybre δεν θα σε προδώσουν, χάρη στην πολύ καλή αίσθηση, την προοδευτικότητα και την επάρκεια δύναμης που έχουν όταν τα χρησιμοποιείς με το ένα δάκτυλο στη μανέτα. Κι αν μπλέξεις σε κάποιο δύσκολο πέρασμα, έχεις την πολύ καλή απόκριση στο γκάζι και τον προοδευτικό συμπλέκτη για να ξεκολλήσεις από τα δύσκολα.

Εδώ θα εκτιμήσεις πολύ τις κοντές σχέσεις του κιβωτίου, αφού με την πολύ κοντή πρώτη μπορείς να σκαρφαλώνεις σε ρυθμό βάδην χωρίς να αγγίζεις τη μανέτα του συμπλέκτη. Η επιθετική εργονομία της θέσης οδήγησης και ο “αγωνιστικός” ήχος της διπλής εξάτμισης της Arrow από τον πολύστροφο κινητήρα, δημιουργούν πολεμική ατμόσφαιρα ακόμα κι όταν πετάγεσαι από το σπίτι μέχρι το περίπτερο της πλατείας για τσίχλες. Ο εμπρός τροχός είναι 19” με φαρδύ ελαστικό 110/90-19, με αποτέλεσμα το τιμόνι να έχει πιο άμεσες αντιδράσεις στις κινήσεις των χεριών και οι αναρτήσεις είναι σφιχτές, προσφέροντας ακρίβεια και σταθερότητα σε όλες τις ταχύτητες.

Σιγά-σιγά επανεμφανίζονται μοτοσυκλέτες με την γοητεία της απλότητας. Μια απλότητα που σε απελευθερώνει. Τέτοια μοτοσυκλέτα είναι και το Fantic Caballero 500 Rally, το οποίο θα σε κάνει να ανακαλύψεις ξανά την πόλη που ζεις και να καταλάβεις πως δεν χρειάζεται να πας στην άλλη άκρη της γης για να διασκεδάσεις.

μοτοσυκλέτα