Moto|09.10.2022 08:40

Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη Vespa GTS σε 4 εκδόσεις

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μετά από τέσσερα χρόνια, η Vespa ανανεώνει την οικογένεια GTS με νέα φρένα, νέα μπροστινή ανάρτηση, keyless σύστημα, νέα όργανα και μερικές ακόμα μικρές πινελιές φρεσκαρίσματος. Οι νέες GTS θα κυκλοφορήσουν σε δύο διαφορετικούς κυβισμούς (125 και 300), τέσσερις εκδόσεις και πολλούς χρωματισμούς.

Η ανανεωμένη GTS, δε φέρει αλλαγές στα μηχανικά της μέρη. Έτσι, ο 125 i-get τετράχρονος, μονοκύλινδρος κινητήρας διατηρεί την απόδοση των 14hp / 8.750 rpm και της ροπής του 1,4kgm / 6.750rpm. Το ίδιο ισχύει και για τον 300 HPE (High Performance Engine), ο οποίος παραμένει στα 278 κ.εκ με μέγιστες τιμές 23,8hp / 8.250 και 2,6kgm / 5.250rpm.

Οι διαφορές των 4 εκδόσεων βρίσκονται στον εξοπλισμό, τα χρώματα και τα γραφικά, με την οικογένεια GTS να περιλαμβάνει τη βασική GTS, την πιο σύγχρονη GTS Super, τη σπορ GTS Supersport και την τεχνολογικά προηγμένη GTS SuperTech. Η τελευταία έκδοση φέρει TFT οθόνη οργάνων, ενώ οι υπόλοιπες τρεις φέρουν ένα συνδυασμό αναλογικής και LCD ψηφιακής οθόνης.

Πλέον οι οθόνες έχουν περισσότερες ενδείξεις από πριν και δυνατότητα συνδεσιμότητας. Για τις SuperSport και SuperTech, η συνδεσιμότητα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ για τις άλλες δύο στον προαιρετικό.

Το πλαίσιο παραμένει το ίδιο, ενώ η μπροστινή μονόμπρατση ανάρτηση παραμένει σαν τεχνολογία, αλλά εντελώς αλλαγμένη, σύμφωνα με τη Vespa. Στόχος των αλλαγών είναι η βελτιωμένη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, η βελτιωμένη άνεση και το καλύτερο κράτημα. Σύμφωνα με την εταιρεία η σέλα είναι νέα, με σκοπό την καλύτερη άνεση του συνεπιβάτη και το πιο εύκολο πάτημα του αναβάτη στο έδαφος εν στάσει.

Ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό της GTS, είναι το σύστημα keyless. Η λειτουργία του περιλαμβάνει, εκτός από την εκκίνηση, το άνοιγμα της σέλας αλλά και το κλείδωμα του τιμονιού.

Τέλος, φαίνεται να έχουν αλλάξει οι ζάντες όπως και το κοστούμι αν και η Vespa δεν αναφέρεται διεξοδικά στο δελτίο τύπου της για κάποια από αυτές τις αλλαγές.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα όλες οι εκδόσεις της Vespa GTS στα επίσημα σημεία πώλησης. Οι ενδεικτικές τιμές λιανικής ξεκινούν από 5.499€, για την έκδοση 125, και από 6.499€ για την έκδοση 300 HPE.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Vespa