Moto|24.05.2023 08:10

Η CFMOTO φέρνει νέα τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα με στόχο τις Yamaha και Triumph

Μπάμπης Μέντης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αυτές τις ημέρες έχουν κάνει στο διαδίκτυο την εμφάνισή τους κάποιες εικόνες, που δείχνουν το νέο τρικύλινδρο μοντέλο της CFMOTO, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του.

Ήδη η CFMOTO έχει καταθέσει πατέντες για έναν τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, για τις οποίες γίνεται λόγος στο motomag.gr. Αυτός θα εφοδιάζει μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας κυβισμού της εταιρείας, ενώ όπως φαίνεται θα βγει στην παραγωγή πιο σύντομα απ’ ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τις νέες εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν σχέδια τα οποία δείχνουν το πρώτο τρικύλινδρο μοντέλο της CFMOTO, το οποίο έχει σχεδιαστικές ομοιότητες με το Turismo Veloce της MV Agusta – ενώ υπάρχει και μία ομοιότητα με το πρωτότυπο CB4X της Honda.

Τα στοιχεία που παραπέμπουν στην ιταλική μοτοσυκλέτα είναι το μονόμπρατσο ψαλίδι, η θέση της εξάτμισης και το εμπρός μέρος, τα οποία θυμίζουν αρκετά την αντίστοιχη μοτοσυκλέτα της MV στην sport touring κατηγορία.

Το γεγονός ότι 20% της MV Agusta ανήκει στην ΚΤΜ, η οποία συνεργάζεται στενά με την CFMOTO οδήγησε την σκέψη πολλών ότι ο κινητήρας που χρησιμοποιεί εδώ η κινέζικη εταιρεία προέρχεται από τον τρικύλινδρο της MV, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται. Ο νέος κινητήρας της CFMOTO θα βασίζεται στον δικύλινδρο εν σειρά που φορά το 450SR. Σε αυτόν θα προστεθεί ένας ακόμη κύλινδρος, προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση των κυβικών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κυβισμό που θα κυμαίνεται μεταξύ των 675 και 800 κυβικών, όμως ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία δεν είναι αρκετά για την εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος.

Είναι σίγουρο ότι η CFMOTO, με αυτό το νέο μοντέλο, θέλει να μπει ανάμεσα στις Triumph Tiger Sport 660 και Yamaha Tracer 900, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα την γκάμα των μοτοσυκλετών της και δίνοντας περισσότερες επιλογές στο αγοραστικό κοινό.