Moto|20.07.2023 08:10

Triumph Tiger 900 Rally Aragon Edition: Με αγωνιστική αύρα

Γιάννης Τσινάβος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η Triumph είχε ήδη κάνει γνωστή την έλευση δύο εκδόσεων στην γκάμα του Tiger 900 με την ονομασία “Aragon Edition”, χάρη σε έγγραφα που είχε καταθέσει η βρετανική εταιρεία στην αρμόδια υπηρεσία έγκρισης τύπου της Αυστραλίας, στις αρχές του χρόνου. Τώρα, ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης αυτών των δύο νέων εκδόσεων.

Το όνομα “Aragon Edition” προέρχεται από τον ισπανικό αγώνα Rally, στον οποίο το 2022 ο Ivan Cervantes αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία που αφορά τις μεγάλες δικύλινδρες μοτοσυκλέτες, πάνω σε ένα Tiger 900 Rally Pro. Έτσι, ένα χρόνο μετά, η Triumph θέλησε να γιορτάσει αυτό το επίτευγμα, δημιουργώντας αυτές τις δύο εκδόσεις. Οι Tiger 900 Rally Aragon και Tiger 900 GT Aragon βασίζονται στις Tiger 900 Rally και GT, αντίστοιχα. Οι διαφορές εντοπίζονται στα νέα χρώματα και τα γραφικά αλλά και τα κάγκελα προστασίας, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό τους.

Δεν εντοπίζεται κάποια άλλη αλλαγή, με το γνωστό τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 888 κυβικών να διατηρεί την μέγιστη απόδοση των 95 ίππων στις 8.750 στροφές και την ροπή των 8,87 χιλιογραμμόμετρων στις 7.250 στροφές, ενώ συνεργάζεται με συμπλέκτη ολίσθησης και σύστημα quickshifter, για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς την χρήση του συμπλέκτη. Η έκδοση Rally Aragon έχει τους ίδιους ακτινωτούς τροχούς με το μοντέλο βάσης – Rally – και μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων, με το μπροστινό πιρούνι της Showa να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, για καλύτερη απόδοση εκτός δρόμου. Από την άλλη η GT Aragon Edition έχει χυτούς αλουμινένιους τροχούς και μικρότερη διαδρομή αναρτήσεων – όπως συμβαίνει και στο μοντέλο βάσης, το Tiger 900 GT – ενώ εφοδιάζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi διαμέτρου 45 χιλιοστών και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο πίσω μονό αμορτισέρ. Τα κάγκελα προστασίας ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό και στις δύο εκδόσεις Aragon, με την έκδοση Rally Aragon να διαθέτει επιπλέον κάγκελα προστασίας του ρεζερβουάρ.

Όσον αφορά τις χρωματικές επιλογές, το Tiger 900 Rally Aragon έρχεται στην τριχρωμία Matt Phantom Black, Matt Graphite και Crystal White, με Racing Yellow λεπτομέρειες. Η τριχρωμία που έχει επιλεχθεί για το Tiger 900 GT Aragon είναι Diablo Red, Matt Phantom Black και Crystal White. Η σέλα έχει νέα σχεδίαση και στις δύο εκδόσεις, ενώ έρχεται στην διχρωμία του γκρι σκούρου και του ανεπαίσθητα πιο ανοιχτόχρωμου γκρι.

Οι τιμές των δύο εκδόσεων στην ελληνική αγορά, έχουν καθοριστεί στα 16.290€ για την Tiger 900 GT Aragon Edition και στα 16.990€ για την Tiger 900 Rally Aragon Edition.

Η διάθεση των δύο μοντέλων θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο, ενώ θα υπάρχουν στην γκάμα της βρετανικής εταιρεία μόνο μέχρι τα τέλη του 2023.

αγώναςμηχανή