Moto|13.09.2023 08:10

KTM 890 Adventure R Rally 2024 - Σε περιορισμένη παραγωγή 700 μοτοσυκλετών

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η KTM θα κυκλοφορήσει το νέο 890 Adventure R Rally σε περιορισμένη παραγωγή 700 μοτοσυκλετών, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να προ-παραγγείλουν το νέο μοντέλο από τις 20/9.

Από όσους αγοράσουν τη μοτοσυκλέτα, 34 τυχεροί θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στην νέα εκδήλωση ULTIMATE KTM DESERT EXPERIENCE -με το αζημίωτο-, οδηγώντας στην έρημο του Μαρόκου με γνωστούς αγωνιζόμενους όπως ο Johnny Aubert, ο οποίος έχει συμμετάσχει και στο σκληρότερο Rally του κόσμου, το Paris-Dakar.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η φωτογράφηση του press kit του 890 Adventure R Rally έγινε στην έρημο, δίπλα στην KTM 450 Rally μοτοσυκλέτα του νικητή του Dakar, Kevin Benavides, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πεδίο χρήσης για το οποίο κατασκευάστηκε η μοτοσυκλέτα.

Όσον αφορά την εμφάνιση του 890 Adventure R Rally αλλάζουν, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η σχεδίαση αλλά και το χρώμα των μπροστά πλαϊνών πλαστικών - πλέον είναι πορτοκαλί και όχι άσπρα.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η ειδική έκδοση 890 Adventure R Rallly έχει αρκετές αλλαγές από το 890 Adventure R. Το πιρούνι είναι το ελαφρύ και κορυφαίο WP XPLOR PRO 7548, με τεχνολογία κωνικής βαλβίδας, το οποίο συνδυάζεται με ένα μονό αμορτισέρ WP XPLOR PRO 6746, πίσω. Αμφότερα έχουν μεγάλη διαδρομή 270mm.

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 889 κυβικών έχει μέγιστη ισχύ 105 ίππων και 10,2 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 στροφές, με το τελικό της εξάτμισης να προέρχεται από την Akrapovic. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται Offroad ABS, traction control, σύστημα πλοήγησης TURN-BY-TURN+, διαφορετικά Riding Modes και το πακέτο “TECH” όπου αποτελείται από τα MSR, cruise control και Quickshifter+ (δύο κατευθύνσεων). Όλα αυτά ελέγχονται μέσω μίας έγχρωμης TFT οθόνης 5 ιντσών με συνδεσιμότητα. Σε σχέση με το 890 Adventure R, η έκδοση Rally έχει διαφορετική σέλα, σχεδιασμένη ειδικά για χρήση ράλι, οι τροχοί με ακτίνες 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω έχουν στεφάνια της Excel, ενώ είναι heavy-duty για αυξημένη αντοχή. Τα rally μαρσπιέ έχουν καλύτερο κράτημα και βελτιωμένη αίσθηση.

Το ρεζερβουάρ βρίσκεται, στη συνήθη θέση για KTM, στα πλάγια και κάτω της μοτοσυκλέτας, με τα προστατευτικά να είναι από carbon. Αυτά συνδυάζονται με ποδιά κινητήρα και προστατευτικά στις μπότες του πιρουνιού και την τρόμπα του πίσω φρένου. Το πίσω γρανάζι είναι Supersprox-Stealth, συνδυάζοντας το ελαφρύ βάρος με την αντοχή, καθώς η περιοχή που έρχεται σε επαφή με την αλυσίδα είναι από ατσάλι, ενώ το εσωτερικό του γραναζιού είναι από αλουμίνιο.

Όσον αφορά τώρα την εκδήλωση “THE ULTIMATE KTM DESERT EXPERIENCE”, αυτή απευθύνεται σε 34 αγοραστές της 890 Adventure R Rally. Εκείνοι θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε διαδρομές εκτός δρόμου στο Μαρόκου, μαζί με γνωστούς αγωνιζόμενους στην off-road σκηνή όπως ο Johhny Aubert. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί δύο φορές μέσα στο 2024 και θα έχει διάρκεια πέντε ημερών. Η πρώτη θα λάβει χώρα από τις 3-7 Μαρτίου και η δεύτερη από 7-11 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν στην διάθεσή τους 890 Adventure R Rally, τα οποία θα έχουν προετοιμαστεί για την εξερεύνηση της ερήμου. Το ταξίδι περιλαμβάνει πολυτελή διαβίωση για 3 νύχτες, συν μία ακόμα σε κατασκήνωση στην έρημο. Το συνολικό κόστος συμμετοχής φτάνει στα 4.900€.

Στην Ελλάδα το κόστος του 890 Adventure R Rally αγγίζει τις 29.000€. Όσοι θέλουν να προ-παραγγείλουν ένα από τα 700 αντίτυπα θα πρέπει να επισκεφθούν το site της ΚΤΜ.

μοτοσυκλέταμοτοσικλέτεςειδήσεις τώρα