Moto|09.11.2023 08:19

Honda CB500X: Αναβαθμίζεται για το 2024 και μετονομάζεται σε NX500

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η Honda για το 2024 αλλάζει όνομα στο CB500X, το best-selling μοντέλο της στην Ελλάδα και όχι μόνο, βαφτίζοντας το NX500, και αναβαθμίζοντας το σε εμφάνιση και ουσία. Με αυτό τον τρόπο το Big H οριοθετεί τα ονόματα CB και NX, με τα Street μοντέλα της να συνεχίζουν να φέρουν τα αρχικά CB και τα Crossover να περιορίζονται στο NX (New-X-over).

Από το 2013, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε το CB500X, προκάλεσε αίσθηση στην ελληνική αγορά, διατηρώντας μέχρι και σήμερα την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών ανεξαρτήτου κατηγορίας και κυβισμού. Όντας συμβατή με τα διπλώματα Α2 κατηγορίας, για τα οποία ουσιαστικά και δημιουργήθηκε, και προσφέροντας πολλά περισσότερα από αυτά που έδινε κανείς για να την αποκτήσει αποτέλεσαν τους βασικότερους λόγους που το βοήθησαν να κάνει θραύση στην ελληνική αγορά. Για το 2024, ωστόσο, λαμβάνει μία σημαντική αναβάθμιση με πολλές αλλαγές, και αφήνει πίσω το παλιό του όνομα, κλείνοντας έναν δεκαετή κύκλο εμπορικής επιτυχίας, με στόχο να συνεχίσει ανανεωμένο στην ίδια θέση.

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 471 κυβικών διατηρεί την απόδοση των 47 ίππων και των 4,4 χιλιογραμμόμετρων ροπής. Η Honda αναφέρει ότι η αναβαθμισμένη ECU της μοτοσυκλέτας βελτιώνει την επιτάχυνση, ενώ ένα σύστημα Traction Control (Honda Selectable Torque Control) βρίσκεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό του NX500 προσφέροντας και την δυνατότητα απενεργοποίησης, αν το επιθυμεί ο αναβάτης.

Το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι SFF-BP 41 χιλιοστών της Showa έχει νέες ρυθμίσεις, όπως ισχύει και για το πίσω αμορτισέρ, κρατώντας την διαδρομή των 135 χιλιοστών. Στον τομέα της πέδησης, οι δύο δίσκοι 296 χιλιοστών παραμένουν μπροστά, όπως και αυτός των 240 χιλιοστών πίσω, με το δικάναλο ABS να ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όπως προστάζουν οι Euro προδιαγραφές.

Ο LED προβολέας είναι νέος, έχοντας βελτιωμένη απόδοση σύμφωνα με τη Honda. Νέα προσθήκη για το 2024 είναι η έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με δυνατότητες συνδεσιμότητας. Για την περιήγηση στο μενού της αναλαμβάνουν οι ολοκαίνουργιοι διακόπτες, οι οποίοι έχουν μάλιστα και οπίσθιο φωτισμό για ευκολότερη χρήση σε σκοτεινές συνθήκες. Το ρεζερβουάρ των 17,5 λίτρων μένει ως είχε.

Η Honda, όπως συνηθίζει, συνοδεύει το NX500 με μία πληθώρα εξτρά αξεσουάρ για να μπορεί ο κάθε αναβάτης να το φέρει στα μέτρα του. Παράλληλα προσφέρει τέσσερα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού με τις ονομασίες Adventure Pack, Travel Pack, Urban Pack και Comfort Pack.

ειδήσεις τώραHondaμοτοσυκλέτα