Moto|05.01.2024 08:10

KTM CENTRAL STORE: Το νέο κεντρικό κατάστημα KTM-Husqvarna-GASGAS, στον χώρο του νέου αποκλειστικού αντιπροσώπου

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το νέο κεντρικό κατάστημα για τα μέλη του Pierer Group και πιο συγκεκριμένα των KTM, Husqvarna και GASGAS άνοιξε στην Ιερά Οδό 104, Αθήνα 104 47, στον ίδιο χώρο όπου βρίσκονται και οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε., ο οποίος εδώ και λίγους μήνες έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των παραπάνω εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα η ανάληψη της αντιπροσωπείας έγινε μόλις ένα μήνα πριν την Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023. Παρ’ όλ’ αυτά η νέα ομάδα κατάφερε να συμμετάσχει σε εκείνη, έχοντας μάλιστα ολοκληρωμένη γκάμα των τριών εταιρειών, μαζί με αγωνιστικά πρωτότυπα των MotoGP, και Rally μοτοσυκλέτες, πράγμα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Το κατόρθωμα αυτό, έδειξε με το καλημέρα ότι ο τεράστιος Όμιλος που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις στον ελληνικό χώρο, δεν είχε σκοπό να καθυστερήσει με τις διαδικασίες.

Για όσους γνωρίζουν τους χρόνους απόκρισης των υπηρεσιών και των νομικών διαδικασιών που απαιτούνται για την εκκίνηση ουσιαστικά από την αρχή μίας νέας αντιπροσωπείας, τα πράγματα για την KTM, από την εισαγωγή ανταλλακτικών μέχρι και την έλευση και διαθεσιμότητα των νέων μοντέλων σε υπάρχων και νέο δίκτυο, έχουν κινηθεί αρκετά γρήγορα. Σε αυτό βοήθησε και η σύνθεση της ομάδας με στελέχη από την προηγούμενη αντιπροσωπεία και έμπειρους ανθρώπους του Ομίλου, ώστε οι παραδόσεις νέων μοτοσυκλετών να ξεκινήσουν άμεσα, εν μέσω μάλιστα μίας δύσκολης περιόδου όπου εμφανίζονται γενικότερα ελλείψεις.

Στο κέντρο του νέου καταστήματος, κατά την διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στις 21/12/2023, δέσποζε το ολοκαίνουργιο 1390 Super Duker R, που είχε παρουσιαστεί λίγο καιρό πριν. Κάτι τέτοιο δείχνει ότι δεν χάθηκε χρόνος για το νέο κατάστημα που διαθέτει το σύνολο της γκάμας και για τις τρεις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου καταλόγου των aftermarket αξεσουάρ, Power Parts.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. και κ. Θεόδωρος Β. Αναγνωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, με τους δύο να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Το γεγονός ότι βρέθηκαν εκεί, φανερώνει τον ενθουσιασμό τους για τη νέα αυτή αρχή στον χώρο της μοτοσυκλέτας και την προσοχή με την οποία τον αγκαλιάζουν, παρά το ότι ο τομέας της μοτοσυκλέτας είναι από τους μικρότερους του Ομίλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. έχει προβεί σε συζητήσεις για την ανάληψη κάποιας αντιπροσωπείας μοτοσυκλέτας, ενώ η δυναμική εκκίνηση που έκανε με τις τρεις εταιρείες του Pierer Group δείχνει την ετοιμότητά του να κάνει το βήμα σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχαν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της Isuzu, μόλις μίας από τις μάρκες αυτοκινήτων τις οποίες εισάγουν, και δίπλα στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με το κοινό. Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος δεν επιδίωκε την ανάπτυξη σε μεγαλύτερο βαθμό στο κομμάτι της απευθείας λιανικής πώλησης, όχι μόνο οχημάτων αλλά και εξοπλισμού. Η μοτοσυκλέτα, ωστόσο, σηματοδοτεί ταυτόχρονα και μία νέα περίοδο εξωστρέφειάς του, σε βαθμό που δεν είχε ξανά την ευκαιρία να πράξει στην μακρά ιστορία του.

Το νέο FLAGSTORE των KTM, Husqvarna και GASGAS έχει στηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές των Αυστριακών και με όλο τον μακρύ κατάλογο της γκάμας κάθε ξεχωριστής μάρκας να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς, ενώ είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί κάθε ενδιαφερόμενο.

κατάστημαμηχανήHusqvarna