Moto|24.01.2024 08:10

Ducati: Παρουσίασε τις αγωνιστικές της ομάδες και τη νέα Desmo450MX

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ducati παρουσίασε στο ιταλικό χειμερινό θέρετρο Madonna di Campiglio τις αγωνιστικές της ομάδες για τα MotoGP και Motul WSBK, ενώ εκεί έκανε την πρώτη της εμφάνιση με τα αγωνιστικά χρώματα και η MX μοτοσυκλέτα 450 κυβικών του εργοστασίου -η μοναδική στον κόσμο με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων-, η οποία τη νέα χρονιά θα συμμετάσχει στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross με αναβάτη τον Alessandro Lupino.

Παρουσιαστής ήταν ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali, ο οποίος κάλεσε στη σκηνή τον Γενικό Διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος Ducati Corse, Gigi Dall’Igna. Στο φόντο οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες GP24 της Ducati Lenovo Team στα MotoGP και οι Panigale V4 R της Aruba.it Racing – Ducati Team στα Motul WSBK, περίμεναν καρτερικά κάτω από τις κόκκινες κουκούλες τους να αποκαλυφθούν.

Ο Dall’Igna με τη σειρά του, κάλεσε να ανέβουν στην σκηνή οι τέσσερις αναβάτες των δύο εργοστασιακών ομάδων. Ο Πρωταθλητής MotoGP για τις χρονιές 2022 και 2023, Pecco Bagnaia και ο ομόσταυλός του Enea Bastianini τράβηξαν τις κουκούλες, αποκαλύπτοντας τα χρώματα της GP24. Από την άλλη, ο Πρωταθλητής των Motul WSBK, Alvaro Bautista με τον νέο ομόσταυλό τού Nicolo Bulega, ανέλαβαν να αποκαλύψουν τα χρώματα της Panigale V4 R. Όπως φάνηκε, οι μοτοσυκλέτες των δύο ομάδων (Ducati Lenovo Team και Aruba.it Racing – Ducati Team) δεν είχαν κάποια ουσιαστική διαφορά για τη σεζόν του 2024, σε σχέση με πέρυσι.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των δύο ομάδων της Ducati σε MotoGP και Motul WSBK, το βήμα πήρε ο Γενικός Διευθυντής του νεότευκτου αγωνιστικού τμήματος Ducati Corse Off-Road και μέχρι πρότινος Sporting Director της Ducati Lenovo Team, Paolo Ciabatti. Ο Ιταλός, που βρίσκεται πίσω από το νέο εγχείρημα της Ducati στον χώρο του Motocross, ανακοίνωσε το όνομα της MX ομάδας, Ducati Corse R&D – Factory MX Team. Λίγο αργότερα, στη σκηνή ανέβηκαν και οι δύο αναβάτες εξέλιξης της Ducati Desmo450MX, Antonio Cairoli και Alessandro Lupino. Αυτοί ανέλαβαν να αποκαλύψουν τα χρώματα της ιταλικής αγωνιστικής MX μοτοσυκλέτας, της πρώτης Motocross μοτοσυκλέτας της Ducati μετά την 450 R/T D toy 1971 η οποία είχε και εκείνη Desmo. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Desmo450MX δεν έγιναν γνωστά κατά την παρουσίαση με το πρωτότυπο μοντέλο να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες ενός φιλικού αγώνα μεταξύ των αγωνιζομένων όλων των ομάδων της Ducati στην εκδήλωση Campioni in Pista, ο οποίος θα διεξαχθεί στα πλαίσια της παρουσίασης.

Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι ο Lupino θα τελέσει και χρέη οδηγού αγώνων φέτος, συμμετέχοντας σε όλους τους γύρους του ιταλικού πρωταθλήματος στην κατηγορία Motodcross Pro – Prestige MX1. Στην ίδια κατηγορία, υπάρχει πιθανότητα να λάβει μέρος σε κάποιους από τους γύρους και ο αναβάτης εξέλιξης και θρύλος του MX, ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Antonio Cairoli. Ο Ciabatti θα είναι ο γενικός υπεύθυνος του εγχειρήματος, ενώ διευθύνοντες της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας Ducati Corse R&D – Factory MX Team θα είναι οι Corrado και Marco Maddii. Το Desmo450MX θα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι στον υπόλοιπο ανταγωνισμό, στον πρώτο γύρου του ιταλικού πρωταθλήματος Motocross Pro – Prestige MX1 στην Madova, στις 16-17 Μαρτίου 2024. Όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της Ducati, φέτος ο στόχος τους είναι να εξελιχθεί η Motocross μοτοσυκλέτα της εταιρείας, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Σε δηλώσεις του ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι κατάφεραν να εγκαινιάσουν ακόμα μία αγωνιστική χρονιά της Ducati στην Madonna di Campiglio, καθώς είναι ένα σημείο όπου εκφράζονται απόλυτα οι αξίες του “Made in Italy”, ένα σημείο που το Borgo Panigale είναι περήφανος πρεσβευτής, ενώ πέρυσι αποτέλεσε την αφετηρία μίας αξέχαστης σεζόν.

ειδήσεις τώραμηχανέςDucati