Moto|01.02.2024 16:03

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το Rally Dakar 2024, χωρίς μηχανική υποστήριξη!

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Παρά το ότι πολλές φορές βρέθηκε κοντά στην εγκατάλειψη, ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε να φέρει την “ΠΝΟΗ” του, όπως ονόμασε την Husqvarna FR450 Rally της ελληνικής DNA Filters, στον τερματισμό του πιο σκληροτράχηλου και απαιτητικού αγώνα Rally Raid στον κόσμο, το Rally Dakar 2024 και μάλιστα στη δυσκολότερη κατηγορία Original by Motul, στην οποία οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία μηχανική υποστήριξη, με την συντήρηση και την επισκευή της μοτοσυκλέτας τους να επαφίεται αποκλειστικά στους ίδιους.

Ο δρόμος προς τον τερματισμό 

Ξεκινώντας στις 5 Ιανουαρίου και μετά από σχεδόν 5.000 χιλιόμετρα και 12 σκέλη στους αφιλόξενους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας, ο Βασίλης Μπούδρος ολοκλήρωσε τον αγωνιστικό του άθλο στις 19 Ιανουαρίου στην 78η θέση γενικής και την 17η της κατηγορίας του, Original by Motul. Ο δρόμος μέχρι εκεί δεν ήταν εύκολος, με την πιο δύσκολη στιγμή του Έλληνα αναβάτη να έρχεται στο 6ο σκέλος, περνώντας μόνος του το βράδυ χωρίς προμήθειες και μόνη συντροφιά την “ΠΝΟΗ” του.

Στο διήμερο σκέλος “48h Chrono”, ο Βασίλης βρέθηκε δύο φορές στα όρια της εγκατάλειψης, την πρώτη εξαιτίας μίας παγίδας στην άμμο και την δεύτερη λόγω βενζίνης. Δείχνοντας, όμως τη δύναμη της θέλησης που τον διακατέχει και βάζοντας μπροστά τον στόχο του τερματισμού, πάλεψε και νίκησε τις συνθήκες, χωρίς να ζητήσει τη βοήθεια της διοργάνωσης που αυτομάτως θα τον έθετε εκτός αγώνα. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, κατάφερε να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις, από την 97η γενικής, φτάνοντας μέχρι την 78η γενικής και την 17η θέση στην Original by MOTUL, όπου και τελικώς τερμάτισε.

Αφού διένυσε επιτυχώς τα τελευταία 175 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής, ο Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό με την ελληνική σημαία στα χέρια του. Εμφανώς συγκινημένος και καταπονημένος, ο Έλληνας αναβάτης δήλωσε για τον φετινό αγώνα: «Ένα παιδί από τη Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει στον δυσκολότερο μηχανοκίνητο αγώνα στον κόσμο. Πρέπει να ονειρευόμαστε, να κυνηγάμε τις δυσκολίες, να μην τις αποφεύγουμε. Δεν έχει νόημα να πω για τις δυσκολίες που συνάντησα. Το σημαντικό είναι να δίνεις το παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Δεν έχει να κάνει με τη θέση που τερματίζεις, καθώς το σημαντικό είναι ο τερματισμός. Είμαι στη λίστα όσων τερμάτισαν και όχι όσων εγκατέλειψαν στη δυσκολότερη κατηγορία, την Original by Motul, ‘την κατηγορία των… άπλυτων’, όπως την λέω εγώ. Τα καλύτερα έρχονται. Προχωράμε».

Έτσι, η περιπέτεια του Βασίλη Μπούδρου, της ελληνικής ομάδας της DNA Air Filters που κατασκευάζει τα κορυφαία φίλτρα αέρα στον κόσμο, και της “ΠΝΟΗΣ” στο Rally Dakar 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι χορηγοί του Βασίλη Μπούδρου στο Rally Dakar 2024:

  • DNA High Performance Filters 
  • Wheel City 
  • Husqvarna Motorcycles Hellas 
  • Motodirect 
  • Makan Trt
  • Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) 
  • ECO GREEN AUTO 
  • Οπτικά Λάσκαρη 
  • Enduro Greece 
  • Protypo Rafina Fitness Club 
  • Motul Greece