Moto|16.03.2024 07:50

KTM RC 8C 2024: Αφιερωμένο στις πίστες και για λίγους

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε μόλις 100 κομμάτια θα διατεθεί η τρίτη γενιά του RC 8C που παρουσίασε η KTM για το 2024, ενώ οι παραγγελίες θα μπορούν να γίνουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου στις 20 Μαρτίου, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να καταβάλουν 7.000 περισσότερα ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι!

Το πρώτο RC 8C παρουσιάστηκε από τους Αυστριακούς το 2021, με το βλέμμα του εξ αρχής να είναι στραμμένο αποκλειστικά για χρήση πίστας, ενώ εφοδιαζόταν με αρκετά τεχνολογικά καλούδια. Για το 2024, η KTM επέλεξε για την τρίτη γενιά του μοντέλου να αλλάξει το χρώμα, αφήνοντας τα τεχνικά του χαρακτηριστικά απαράλλαχτα. Έτσι, για τη φετινή χρονιά, το RC 8C θα είναι λευκό/πορτοκαλί, αντί για το μαύρο πορτοκαλί πέρυσι.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 889 κυβικών, με τον οποίο εξοπλίζεται το RC 8C, αποδίδει 135 ονομαστικούς ίππους στις 11.000 στροφές, με την ροπή να αγγίζει τα 9,9 κιλά στις 8.250 στροφές. Το φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένο από Carbon-Kevlar, αντλώντας έμπνευση σύμφωνα με τους ανθρώπους της KTM από το πρωτότυπο των MotoGP, RC16. Το σωληνωτό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι τύπου 25CrMo4, το οποίο χαρακτηρίζεται για την αυξημένη αντοχή του στις έντονες καταπονήσεις.

Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις, η τρίτη γενιά του KTM RC 8C αποτελεί δημιούργημα της συνεργασίας του Αυστριακού κατασκευαστή με την γερμανική Kramer. Τόσο το ρεζερβουάρ όσο και το φαίρινγκ διαθέτουν σύστημα ταχείας αποσύνδεσης, για πιο εύκολη συντήρηση, ακόμα και στο box της πίστας, με την εξάτμιση να έρχεται από την Akrapovic. Οι ελαφριοί χυτοί τροχοί με μπράτσα έρχονται από την Dymag, με τα σλικ ελαστικά να είναι της Pirelli. Το στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 142 κιλά.

Οι αναρτήσεις της WP αποτελούνται από το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι Apex Pro 7543 43 χιλιοστών, το οποίο έχει δεχτεί τις κατάλληλες ρυθμίσεις για αγωνιστική οδήγηση στην πίστα, ενώ είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Πίσω, τις αποσβέσεις αναλαμβάνει ένα αμορτισέρ Apex Pro 7746, της ίδιας εταιρείας, ενώ και αυτό είναι πλήρως ρυθμιζόμενο.

Τον τομέα της πέδησης έχει αναλάβει η Brembo, όπου μπροστά βρίσκεται μία ακτινική τρόμπα 19RCS Corsa Corta, η οποία έρχεται απευθείας από τον κόσμο των MotoGP. Αυτή, συνδυάζεται με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema, που πιάνουν πάνω σε δύο δίσκους 290 χιλιοστών. Πίσω, μία δαγκάνα δύο εμβόλων της ιταλικής εταιρείας συνεργάζεται με ένα δίσκο 230 χιλιοστών.

Η KTM προσφέρει και το σύστημα AIM MXS 1.2 Race, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει μία ολοκληρωμένη τηλεμετρία στο RC 8C. Μέσω της έγχρωμης TFT οθόνης 5 ιντσών, ο αναβάτης μπορεί να δει όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στη μοτοσυκλέτα, καθώς και πλήθος ακόμα ενδείξεων που αφορούν το γυρολόγιο, την απόδοσή, κ.α.

Το RC 8C θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία, μόνο μέσω του ειδικού ισοτόπου της KTM, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις 20 Μαρτίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν δικό τους ένα από τα 100 μόλις αριθμημένα κομμάτια του νέου μοντέλου, θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 1.000€, ως προκαταβολή.

Αφού παραλάβουν την μοτοσυκλέτα τους, η τιμή της οποίας έχει ανακοινωθεί στις 42.000€, οι τυχεροί και με γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ αγοραστές, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία νέα κράτηση, η οποία τους δίνει την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα του Portimao, στην Πορτογαλία. Εκεί θα μπορέσουν να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία, διοργανωμένη από την KTM. Για να αποκτήσουν, ωστόσο, δικαίωμα οι ιδιοκτήτες του RC 8C 2024 να ταξιδέψουν μέχρι την χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, θα πρέπει ως απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν αγοράσει και το αγωνιστικό κιτ, που προσφέρει η εταιρεία στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Το ταξίδι στην Πορτογαλία θα περιλαμβάνει δείπνο και συνάντηση με την αγωνιστική ομάδα της KTM και βόλτες εντός πίστας με το αυτοκίνητο των Αυστριακών, X-BOW, μαζί με τους εργοστασιακούς αναβάτες της εταιρείας. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η οδήγηση στην καταπληκτική πίστα του Portimao με τις έντονες υψομετρικές διαφορές, του RC 8C, το οποίο θα έχουν στήσει οι μηχανικοί της KTM για κάθε έναν από τους παρευρισκόμενους, ξεχωριστά.

Όποιος έχει σκοπό να αγοράσει ένα από τα λιγοστά κομμάτια του RC 8C 2024, θα πρέπει να είναι ταχύτατος, καθώς κρίνοντας από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, τότε ο σύνδεσμος δεν αναμένεται να μείνει για πολύ ώρα ανοιχτός. Για την παραγγελία, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να επισκεφτούν τον ηλεκτρονικό ιστότοπο της μοτοσυκλέτας.

μοτοσικλέτεςοχήματαειδήσεις τώρα