Moto|03.05.2024 07:20

VogeSR3: Η γέφυρα μεταξύ SR1 και SR4 Max

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το νέο GT σκούτερ SR3, έρχεται για να μεγαλώσει την γκάμα της Voge, αποτελώντας ταυτόχρονα τη γέφυρα μεταξύ του μικρότερου σε κυβισμό SR1 και του μεσαίου SR4 Max, έτοιμο να ριχτεί στο στίβο μάχης μίας από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες scooter στην ελληνική αγορά, αυτή των 250-350 κυβικών.

Τα χαρακτηριστικά του 

Το SR3 εξοπλίζεται με έναν υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο και τετραβάλβιδο κινητήρα 250 κυβικών, με την τροφοδοσία να γίνεται μέσω ψεκασμού. Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 26 ίππους και τα 2,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής, με την αυτόματη CVT μετάδοση με ιμάντα να αναλαμβάνει να στείλει την ισχύ στον πίσω τροχό. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 14’’ μπροστά και 13’’ πίσω, ενώ δέχονται ελαστικά χωρίς σαμπρέλα (tubeless).

Στον τομέα της πέδησης το SR3 διαθέτειένα δισκόφρενο σε κάθε τροχό, με το δικάναλο ABS τελευταίας γενιάς να συνεπικουρεί στην ενεργητική ασφάλεια. Σε αυτή έρχεται να προστεθεί και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού (TractionControl), το οποίο ανήκει επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ έχει τούνελ στο κέντρο, όπου βρίσκεται η εύκολα προσβάσιμη τάπα του ρεζερβουάρ 14 λίτρων, ενώ συνεργάζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ, πίσω. Κάτω από τη σέλα, ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος είναι ικανός να φιλοξενήσει μέχρι και δύο κράνη -ένα fullface και ένα τύπου jet. Το βάρος των 165 γεμάτων κιλών (155 στεγνά) κυμαίνεται στον μέσο όρο, όσον αφορά τα GTscooter.

Σχεδιαστικά, το SR3, χαρακτηρίζεται από έντονες γωνίες στα πλαστικά του, με τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα να προσθέτουν πόντους στην σπορ εμφάνιση του σκούτερ. Στο μπροστά τμήμα, κυριαρχούν τα fullLED φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα τα φλας. Οι σχεδιαστές της Voge έχουν φροντίσει, προκειμένου ο αναβάτης να έχει την άνεση και την αεροδυναμική προστασία που περιμένει από έναν εκπρόσωπο της κατηγορίας των GT. Με στόχο την απόλυτη κάλυψη των ποδιών του αναβάτη, τα πλαϊνά τμήματα του φαίρινγκ επεκτείνονται και στο κάτω μέρος, ενώ η ζελατίνα ρυθμίζεται εύκολα, προκειμένου να μπορεί να καλύπτει επαρκώς αναβάτες διαφορετικού αναστήματος.

Πέραν του δικάναλου ABS και του TractionControl, ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης θερμαινόμενα grip για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνεπιβάτης απολαμβάνει μία εξίσου εργονομική θέση, έχοντας ταυτόχρονα μεγάλο χώρο για τα πόδια του, με τα σταθερά μαρσπιέ και τις χειρολαβές να συνεπικουρούν στην άνετη συμβίωση με το scooter.

Μέσω του συστήματος TPMS, το SR3 μετρά σε πραγματικό χρόνο την πίεση των ελαστικών, ενημερώνοντας άμεσα τον αναβάτη στην περίπτωση που προκύψει κάποια απώλεια αέρα. Ο κεντρικός keyless διακόπτης διευκολύνει την ευκολία στην καθημερινή μετακίνηση, αυξάνοντας την αντικλεπτική προστασία. Τέλος, κάτω από τον διπλό προβολέα βρίσκεται μία κάμερα (DashCam), η οποία καταγράφει την διαδρομή.

Η έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών, έχει όλες τις βασικές ενδείξεις (στροφόμετρο, ταχύμετρο, χιλιομετρητές, θερμοκρασία περιβάλλοντος, θερμοκρασία ψυκτικού, στάθμη λιπαντικού, ώρα, ημερομηνία, στάθμη καυσίμου, πίεση ελαστικών κ.α.), ενώ ταυτόχρονα έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη, μέσω Bluetooth. Μπορεί έτσι να προσφέρει turn-by-turn πλοήγηση, ενώ μία θύρα USB φροντίζει για την φόρτιση του κινητού.

Η τιμή του SR3 στην Ελλάδα έχει ανακοινωθεί στα 3.995€, με το μοντέλο να είναι άμεσα διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς (Λευκο, Μαύρο και Γκρι). Στην τιμή περιλαμβάνεται και εγγύηση δύο ετών, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα χρηματοδοτικού πακέτου με 18 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις χωρίς προκαταβολή. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Voge.

Βασικός εξοπλισμός SR3:

  • TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
  • ΑΒS (δικάναλο)
  • Full LED φωτισμός
  • Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
  • Έγχρωμη οθόνη TFT 7?
  • Δυνατότητα πλοήγησης “turn by turn”
  • Dash Cam (κάμερα καταγραφής διαδρομών)
  • Μετρητής πίεσης ελαστικών (TPMS)
  • Θερμαινόμενα γκριπ
  • Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας (χωρίς εργαλεία)
  • Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface και Jet)
  • Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
  • Θύρα USB
  • Ελαστικά tubeless
  • Χειρολαβές συνεπιβάτη
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ

Η σελίδα του μοντέλου: https://voge.gr/bike/sr3/.