Μουσική|21.09.2020 14:19

«Τρομαγμένο μου»: Το τραγούδι της Άννας Βίσση για τον Ζακ Κωστόπουλο

Newsroom

Μια ομάδα άξιων καλλιτεχνών ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ένα τραγούδι που βγήκε στον αέρα σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, ακριβώς δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του. Η Άννα Βίσση και η Μπέττυ Βακαλίδου, με τη φωνή της η μία και με το ερμηνευτικό της εκτόπισμα η άλλη, υπηρέτησαν το τραγούδι σε μουσική Γιώργου Καλογερόπουλου και στίχους Λίνας Δημοπούλου.  

Το τραγούδι, που γράφτηκε για τον Ζακ Κωστόπουλο και κυκλοφορεί από την Panik Gold, έχει τίτλο «Τρομαγμένο Μου» και την είδηση της κυκλοφορίας γνωστοποίησε μέσω των social media ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, γράφοντας: «Είναι συγκινητικό, αν μη τι άλλο, που η Άννα Βίσση έβαλε τη φωνή της σ’ ένα τραγούδι -ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Ακούστε το κομμάτι από την Άννα Βίσση:

Σε ανάρτησή της η Άννα Βίσση έγραψε:

«Ερμήνευσα ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο, τον νεαρό ακτιβιστή και καλλιτέχνη που γράφτηκε από την Λίνα Δημοπούλου και τον Γιώργο Καλογερόπουλο. Η συγκίνηση που μου προκάλεσε το τραγούδι σε σχέση με το αποτρόπαιο τέλος του Ζακ ήταν για μένα ο καταλυτικός λόγος να το κάνω».

Στο συγκινητικό βίντεο πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Βακαλίδου, η «Μπέττυ», μια εμβληματική προσωπικότητα για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, που συγκλόνισε στον ρόλο της γηραιάς τρανς στην πολυβραβευμένη ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα το 2009. 

Μπέττυ ΒακαλίδουτραγούδιΖακ ΚωστόπουλοςΆννα ΒίσσηPanik Records