Μουσική|04.01.2021 17:50

Last Christmas: Η επιτυχία των Wham επιτέλους κατακτά την κορυφή

Newsroom

Κυκλοφόρησε το 1984 και έκτοτε είναι ένα από τα πιο βασικά εορταστικά τραγούδια, σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα πάρτι ανά τον κόσμο κάθε Χριστούγεννα. Το «Last Christmas» του Τζορτζ Μάικλ είναι το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, το οποίο όμως δεν είχε μέχρι πρότινος φτάσει ποτέ στο Νο1 του Official Singles Chart, παρόλο που κάθε χρόνο από το 2007 έμπαινε στα charts και έχει ξαναφτάσει στο Νο2 το 2017.

Το «Last Christmas» των Wham! βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή των σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα 36 χρόνια ζωής του, η δημοσιότητα του τραγουδιού έχει αυξηθεί και έχει περάσει σε πολλές νέες γενιές με αμέτρητες επανεκτελέσεις από καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, οι The XX και η Ariana Grande. To βίντεο για το global smash hit γυρίστηκε τον Νοέμβριο του 1984 στην Ελβετία και έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας ποπ μουσικής. 

Τα streams του κομματιού έφτασαν τα 9,2 εκατομμύρια. Ο Άντριου Ρίτζλεϊ δήλωσε «κατά κάποιο τρόπο έκπληκτος» που το κομμάτι έφτασε τώρα στο Νο. 1 εκφράζοντας «χαρά» και «προφανή ικανοποίηση», ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η επιτυχία αυτή αποτελεί μία απόδειξη για τη «διαχρονική γοητεία» του κομματιού και τη «συνθετική ευφυία» του Τζορτζ Μάικλ. Το κομμάτι ενέπνευσε την Έμμα Τόμσον να γράψει την ταινία Last Christmas η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Εμίλια Κλαρκ, την οποία το κοινό αγάπησε μέσα από τον ρόλο της στο «Game of Thrones» και υποδύεται μία κυνική Λονδρέζα την Κέιτ η οποία εργάζεται σαν ξωτικό σε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα. Η Κέιτ συναντάει τον Τομ, που υποδύεται ο Χένρι Γκόλντινγκ, και είναι αυτός που θα τη βοηθήσει να βρει ξανά το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η Έμα Τόμσον, που έγραψε το σενάριο μαζί με την Μπραϊόνι Κίμινγκς, παίζει στην ταινία τη μητέρα της Κέιτ. 

Τζορτζ ΜάικλWhamΒρετανία