Μουσική|04.01.2021 18:17

Alexi Laiho: Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των «Children of Bodom»

Newsroom

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 41 ετών άφησε ο Αλέξι Λάιχο (Alexi Laiho), frontman του φιλανδικού συγκροτήματος, «Children of Bodom». Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η Napalm Records, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του Αλέξι Λάιχο (Alexi Laiho). Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι για τον ξαφνικό χαμό του καλού μας φίλου και μέλους της μπάντας. Daniel, Mitja & Waltteri» έγραψαν οι συνεργάτες του από τη μπάντα «Bodom After Midnight», η οποία συστάθηκε τον περασμένο χρόνο.

T

Το συγκρότημα «Children of Bodom» σχηματίστηκε το 1993 με την ονομασία «Inearthed», ηχογραφώντας τρία demo μέχρι το 1996, με τον μπασίστα Σαμούλι Μιέτινεν στην σύνθεση τους. Το 1996, τους Λάιχο και Ρατικάινεν πλασίωσαν ο μπασίστας Χένκα Σεπάλα, ο κιθαρίστας Αλεξάντερ Κουοπάλα και ο κιμπορντίστας Γιάνι Πιρισόκι, ο οποίος την επόμενη χρονιά αντικαταστάθηκε από τον Γιάνε Βάρμαν.

Μετονομάστηκαν σε «Children of Bodom» από την λίμνη Μπόντομ, η οποία βρίσκεται κοντά στο Έσπο και υιοθέτησαν ένα ύφος που αναμείγνυε το black metal με το κλασικό heavy metal, σε συνδυασμό με τα death metal φωνητικά. Οι «Children of Bodom» κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Something Wild» τον Φεβρουάριο του 1997, ενώ διαλύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Αλέξι Λάιχο υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.

Alexi LaihoθάνατοςκιθαρίσταςChildren of Bodom