Μουσική|09.02.2021 20:46

Mary Wilson: Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια των επιτυχιών «Baby Love» και «You Can't Hurry Love»

Newsroom

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε η τραγουδίστρια και ιδρυτικό μέλος των ιστορικών «The Supremes», Mary Wilson. Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο μάνατζερ και καλό της φίλος, Jay Schwartz, στο δίκτυο CNN. Η τραγουδίστρια πέθανε στο σπίτι της, στο Χέντερσον της Νεβάδα, ωστόσο τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Οι «Supremes» υπήρξαν το πιο πετυχημένο σχήμα της δισκογραφικής εταιρείας Motown. Το συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε στο Ντιτρόιτ το 1959 και αρχικά έφερε το όνομα «The Primettes», αποτελούνταν από τη Diana Ross και τη Florence Ballard. Μεγάλες τους επιτυχίες ήταν το «Baby Love» και το «You Can't Hurry Love».

«Οι Supremes άνοιξαν δρόμους για τους εαυτούς τους, τα άλλα σχήματα της Motown και για πολλούς, πολλούς ακόμη. Ήμουν πάντα περήφανος για τη Mary. Ήταν αστέρι από μόνη της και μέσα στα χρόνια συνέχισε να δουλεύει για την κληρονομιά των Supremes. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμένα. Ήταν μία πρωθιέρεια, μία ντίβα που θα μας λείψει πολύ» ανέφερε ο Berry Gordy, ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας «Motown».

Η κηδεία της Mary Wilson θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Μέσα στη χρονιά, όμως, θα ανακοινωθεί μία εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο της.

τραγουδίστριαθάνατος