Μουσική|30.08.2021 18:18

Έρικ Κλάπτον: Έγραψε τον «ύμνο» των αντιεμβολιαστών με τίτλο «This Gotta Stop»

Newsroom

Ο διάσημος μουσικός Έρικ Κλάπτον, ο οποίος έχει περιγράψει την εμπειρία του εμβολιασμού του κατά του κορονοϊού ως «καταστροφική», κυκλοφόρησε αιφνιδιαστικά ένα νέο τραγούδι με τίτλο «This Has Gotta Stop», με το οποίο διαμαρτύρεται κατά των εμβολιών και του lockdown. «Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω όλα τα χρήματα που έχω ξοδέψει για εισιτήρια συναυλιών του Έρικ Κλάπτον και να τα δωρίσω για να βοηθήσω περισσότερους ανθρώπους να εμβολιστούν» έγραψε ένας χρήστης στο Τwitter. Στο κομμάτι συμμετέχουν ο ντράμερ Sonny Emery και ο επί χρόνια μπασίστας του, Nathan East, καθώς και η τραγουδίστρια Sharon White, ενώ την παραγωγή έκανε ο Simon Climie. Παράλληλα, το «This Has Gotta Stop» συνοδεύεται από ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, στο οποίο απεικονίζονται άνθρωποι να έχουν μετατραπεί σε μαριονέτες ή να κοιτάζουν σαν ζόμπι τα κινητά τους τηλέφωνα, πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους που απευθύνονται στο πλήθος και άλλους που κρατούν πλακάτ που γράφουν «Ελευθερία» και «Φτάνει πια».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Έρικ Κλάπτον είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον Βαν Μόρισον ένα ακόμη τραγούδι διαμαρτυρίας με τίτλο «Stand and Deliver», το οποίο είχε δεχθεί αρνητικά σχόλια, καθώς πολλοί κατηγόρησαν τον διάσημο τραγουδοποιό ότι κάνει προπαγάνδα κατά των εμβολίων και της επιστήμης. «Μόλις άκουσα το νέο τραγούδι του Έρικ Κλάπτον. Ειρωνεία αλλά αισθάνομαι ότι χρειάζεται μια ενισχυτική δόση από κάτι» ανέφερε ο συγγραφέας Ντέιβιντ Γουάιλντ στα social media.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του Grammy με το τραγούδι «Tears in Heaven» φέρεται να δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα αρνιόταν να εμφανιστεί σε χώρους που επιβάλλουν τον εμβολιασμό των παρευρισκόμενων. «Θέλω να δηλώσω ότι δεν θα παίξω σε καμία σκηνή που κάνει διακρίσεις στο κοινό της. Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για την παρουσία όλων των ανθρώπων, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω τη συναυλία» ανέφερε ο Κλάπτον σε δήλωση που δημοσιεύτηκε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Telegram ο κινηματογραφικός παραγωγός Ρόμπιν Μονότι.

Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονό του ότι δέχεται ακόμα και bullying, όταν αναφέρει τις απόψεις του για το lockdown ή τις ενστάσεις του για τα εμβόλια, ενώ ο ίδιος έχει αυτή την προσωπική πολύ άσχημη εμπειρία. «Έχω πράγματα να κάνω, να γράψω μουσική, αλλά δεν μπορώ να αγγίξω την κιθάρα. Όταν την αφήνω κάτω, μένει εκεί μέχρι να πάω στο κρεβάτι και παίρνω χάπια γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ από τον πόνο. Αυτός δεν είναι τρόπος για να ζεις» είχε πει σε παλιότερες δηλώσεις του.

Όλες οι ειδήσεις

Πρώην ερωμένη του Τζον Φ. Κένεντι αποκαλύπτει: «Ήμουν 21 ετών και με κρατούσε απομονωμένη»

Νικηφόρος: Ο τραγουδιστής στο νοσοκομείο της Πρέβεζας - Η ανάρτηση στο Instagram

Πρεμιέρα Big Brother με Άννα Μαρία Ψυχαράκη - Παίκτρια αποκάλυψε: «Δολοφόνησαν τον σύντροφό μου»

Μελέτη: Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις

«Ποια είναι η Μαλάλα» είπαν οι Ταλιμπάν και την πυροβόλησαν στο κεφάλι

εμβολιασμόςΈρικ ΚλάπτονΚορονοϊός