Μουσική|24.11.2021 19:21
Φρέντι Μέρκιουρι: Τριάντα χρόνια από τον θάνατό του ακόμα συναρπάζει
NewsroomΠέρασαν 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Φρέντι Μέρκιουρι, τραγουδιστής του συγκροτήματος Queen.
«Δεν θέλω να γεράσω, δεν θέλω να γίνω βαρετός» έλεγε και όντως δεν το έκανε ποτέ. Από το Bohemian Rhapsody -ένα από τα πιο θρυλικά τραγούδια όλων των εποχών- στα Somebody to Love, We Will Rock You, We Are the Champions, Another One Bites the Dust, I Want to Break Free, Radio Ga Ga και Under Pressure ο Μέρκιουρι και οι Queen όρισαν την ιστορία του ροκ.
Ο Μέρκιουρι διαγνώστηκε με AIDS στα τέλη του Απριλίου του 1987. Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ανακοίνωσε ο ίδιος στον Τύπο την ασθένεια του αποδεικνύοντας μέχρι τέλους την τόλμη και ειλικρίνεια του. Την επόμενη μέρα ο πρίγκιπας του ροκ έφυγε από τη ζωή.
Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα του ethnos.gr στον Φρέντι Μέρκιουρι
Διαβάστε ακόμη
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις