Μουσική|28.12.2021 16:32

Light: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο καβγάς σε παραλιακό μαγαζί και η σύλληψή του για ναρκωτικά και όπλα

Newsroom

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή στη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής του τράπερ Light, ο οποίος απεικονίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διασκεδάζει, έχοντας τρία όπλα στη ζώνη του. Ο Χρήστος Ιωαννίδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από την Κένυα από την πλευρά της μητέρας του, εξού και το ψευδώνυμο «Nero Greco», που μεταφράζεται ως «ο μαύρος Έλληνας». 

«Είμαι ένα μείγμα διάφορων φυλών. Η μάνα μου είναι από την Κένυα και ο πατέρας μου, ο συγχωρεμένος, Πόντιος. Είμαι παιδί της αγάπης, των λουλουδιών. Ο μπαμπάς ήταν πολύ επιτυχημένος όταν ήμουν μικρός. Ήταν και η εποχή των παχιών αγελάδων, με τα λεφτά που πέφταν από παντού. Όλοι είχαν τα εξοχικά τα δύο αμάξια και όταν έσκασε η βόμβα, έσκασε και σε εμάς. Μετά ήρθαν τα δύσκολα χρόνια. Χρεοκόπησε 5 φορές και φυλακή» είχε αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο ίδιος στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές»

Σήμερα, ο φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ο νούμερο ένα ράπερ στη χώρα μας, με 550.000 μηνιαίους ακροατές στο Spotify. Ανακαλύφθηκε από τον Υποχθόνιο το 2012, σε ηλικία 17 ετών. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο «Nero Greco». Έπειτα ακολούθησαν δύο τραγούδια σε συνεργασία με τον τράπερ Snik, τα «Tony Montana» και «Gucci Mane», τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Το 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Ποιoς Είμαι», το οποίο αποτελεί μέχρι σήμερα το πιο γνωστό του single με πάνω από 28 εκ. προβολές.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Το 2017 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Primo», το οποίο εξιστορεί την προσωπική του ιστορία. «Έχω κάνει τη διαφορά. Έχω αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούσα, έχω κάνει στροφή 180 μοιρών. Ήμουν σε μια κατάσταση, στην οποία δεν ήθελα να βρίσκομαι με ένα lifestyle το οποίο το έχουν πάρα πολλοί Έλληνες αυτή τη στιγμή και πάρα πολλά παιδιά και κατάφερα κάνοντας αυτό που αγαπώ και μιλώντας για τα πράγματα που με εκφράζουν, όντας ειλικρινής και αληθινός να βιοποριστώ και να κάνω τεράστια επιτυχία, οπότε ναι θα έλεγα ότι έχω κάνει την αλλαγή.

Αν ένα παιδάκι που είναι αυτή τη στιγμή με κοιτάει και λέει ότι κι εγώ ήμουν στην ίδια κατάσταση με τον Light, κοιμόμουν στο πάτωμα, δεν είχα ζεστό νερό να κάνω μπάνιο, δεν είχα ρεύμα στο σπίτι μου και κοίτα τον τώρα με τις αλυσίδες του, με τα δαχτυλίδια του στον Αρναούτογλου. Ένα παιδάκι να το δει αυτό, έχω κάνει τη διαφορά. Κοιμόμουν στο πάτωμα γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη την περίοδο στο σπίτι. Ήταν μια περίοδος κάποιων χρόνων που ζούσα σε ένα σπίτι στο οποίο ήμασταν παραπάνω άνθρωποι από όσοι χωρούσαν στο σπίτι. Για το από που είμαι έχω γράψει ένα στίχο – επειδή το πρώτο βιντεοκλίπ το γύρισα στον Δενδροπόταμο και από τότε όλοι έλεγαν αν είμαι τσιγγάνος, αν είμαι Αφρικανός – που λέει: "Αν αναρωτιέσαι αν είμαι μαύρος ή τσιγγάνος, όλοι είναι αδέλφια μου"» είχε δηλώσει στο «The 2night Show». 

Aγαπάει τα κοσμήματα και τα ρολόγια. «Τα ρολόγια είναι ένα σύμβολο status για τους άνδρες κατ’ εμέ. Στο πρώτο μου κινητό, όταν ήμουν στην εφηβεία, έκανα screenshot τα ρολόγια με τα διαμάντια και έλεγα "μια μέρα θα έχω και εγώ". Μου αρέσουν πάρα πολύ, από μικρός, οπότε τώρα που μπορώ, τα έχω».

Light και Snik πιάστηκαν στα χέρια 

Αναστάτωση στις κερκίδες των VIP προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των MAD Video Music Awards 2019, όταν πιάστηκαν στα χέρια ο Light και η Snik. Την ώρα που τραγουδούσαν στη σκηνή η Καίτη Γαρμπή και η μπάντα της εκπομπής του Νίκου Μουτσινά, Alcatrash, ξεκίνησε καβγάς ανάμεσα στους δύο τράπερς, με τους securities και τον Σάκη Ρουβά να επεμβαίνουν για να εκτονωθεί το περιστατικό. Όλα ξεκίνησαν μετά τη βράβευση του Light για το «καλύτερο hip hop βιντεοκλίπ». Ο Light στις δηλώσεις του υποστήριξε πως είναι ο καλύτερος ράπερ και όταν κατέβηκε να πάει στη θέση του, άρχισε ο καβγάς με τον Snik, ο οποίος κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο βίντεο κλιπ της χρονιάς με το «Medusa». 

«Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, που έχουν τις προτεραιότητές τους, τα πιστεύω τους, τους χαρακτήρες τους, που στην προκειμένη τυχαίνει να είναι αρκετά ισχυροί, που έχουν μάθει να παίρνουν αυτό που θέλουνε. Κάποια στιγμή ήρθαμε σε μια αντιπαράθεση που κανείς δεν ήθελε να κάνει πίσω, κι εκεί χωρίσαμε και τους δρόμους μας. Μαλώσαμε, στραβώσαμε, παρεξηγηθήκαμε. Βγήκε πολύ καλή μουσική από όλο αυτό. Όταν πέρασε λίγος καιρός συνειδητοποιήσαμε ότι δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Έτυχε κάποιοι κοινοί γνωστοί και φίλοι μας έσπρωξαν προς την συμφιλίωση. Κατ’ εμέ δεν ήμουν λάθος εγώ. Τέλος καλό κι όλα καλά» είχε αποκαλύψει στην τηλεοπτική εκπομπή της Γαστεράτου και του Δημητριάδη. 

Πρωτοφανής καβγάς σε παραλιακό μαγαζί - Εσπαγαν πιάτα, πετούσαν καρέκλες

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που ο Light έχει προκαλέσει αναστάτωση σε δημόσιο χώρο. Τον περασμένο Ιούνιο, ο τράπερ κυκλοφόρησε το τραγούδι «Τι Φοβάσαι», βασισμένο σε πραγματική ιστορία από τη ζωή του. Δύο παρέες διαπληκτίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο στη Βάρκιζα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ζημιές και ένα άτομο μάλιστα να χρειαστεί να μεταβεί στο νοσοκομείο. Μήλον της έριδος ήταν η σύντροφος του Light, σύμφωνα με τότε ρεπορτάζ της εκπομπής «Ευτυχείτε». 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κρύβει την αγάπη για τον Light

Ο αστέρας του NBA δεν έχει κρύψει την αγάπη που έχει στον ράπερ της Capital Music. Όπως έχει δηλώσει, λατρεύει τα κομμάτια του Light, όπως τα «Mosca», «Ποιος Είμαι», «Πέτα Τα», «Τάληρο» και «Όλα Τα Chains», που μετρούν εκατομμύρια YouTube views, τονίζοντας πως η μουσική του είναι ισάξια με εκείνη των Αμερικανών ράπερς. 

O Light, μιλώντας πρόσφατα στο J2US, αναφέρθηκε στον ρατσισμό που κυριαρχεί στις ημέρες μας και έφερε ως παράδειγμα τον φίλο του, Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Δείτε πότε έγινε πρότυπο ο Γιάννης. Όταν πήγε στο ΝΒΑ, όταν έγινε MVP. Μέχρι τότε, συγχωρέστε με κιόλας για τη γλώσσα, αλλά ήταν ένας… αράπης. Δεν είναι όλα τα παιδιά από τη Νιγηρία... Αντετοκούνμπο. Κάνουν μια δουλειά 9 με 5, σε delivery, σουβλατζίδικο, μεταφορική. Εκεί βλέπεις πραγματικά εάν υπάρχει ρατσισμός». O Light εμπνεύστηκε το κομμάτι με τίτλο «MVP Freestyle» από τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το νέο του άλμπουμ «Immortale» στα 10 καλύτερα παγκοσμίως

Το «Immortale», με 12 τραγούδια, που κυκλοφόρησε τον περασμένο καλοκαίρι μπήκε στη θέση no9 της διεθνούς λίστας Spotify Top debut albums. Ταυτόχρονα, όλα τα κομμάτια του δίσκου καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του ελληνικού Spotify Top50. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Light μπαίνει στις top λίστες του Spotify, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και με το collab album του «Supernova». Επίσης, το πρώτο single από το «Immortale», το «Τι Φοβάσαι», σε περίπου 24 ώρες από την κυκλοφορία του, είχε σπάσει το ρεκόρ στις διαδικτυακές πλατφόρμες, κάνοντας πάνω από 500.000, ενώ παράλληλα το βιντεοκλίπ έγινε no1 trend στο YouTube και ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο views.

J2USΓιάννης ΑντετοκούνμποσύλληψηράπεραστυνομίαPanik RecordsτράπερLight