Ο John Paul Jones των Led Zeppelin ηχογράφησε σε νέα εκτέλεση το «When The Levee Breaks» για καλό σκοπό
NewsroomΟ John Paul Jones έδωσε στην δημοσιότητα μία νέα εκτέλεση του τραγουδιού «When The Levee Breaks», ο οποίος το ηχογράφησε μαζί με 17 μουσικού απ' όλο τον κόσμο. Στο βίντεο, ο Jones συνοδεύεται από τον ντράμερ των «Jane's Addiction», Stephen Perkins, καθώς και το ζευγάρι Derek Trucks και Susan Tedeschi του συγκροτήματος «Tedeschi Trucks Band».
Το μουσικό κομμάτι ηχογραφήθηκε, αρχικά, το 1929 από τους Kansas Joe McCoy και Memphis Minnie. Το 1971 συμπεριλήφθηκε σε αρκετά διαφοροποιημένη εκδοχή, στο θρυλικό «Led Zeppelin IV». Γράφτηκε για τη μεγάλη πλημμύρα του Μισισιπή του 1927, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκτάσεις γης 27 χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων και άφησε πάνω από 600 χιλιάδες αστέγους.
Τώρα, η διασκευή ηχογραφήθηκε ως κομμάτι της παγκόσμιας μη κερδοσκοπικής μουσικής πρωτοβουλίας «Playing for Change, Song Around the World». Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω του τραγουδιού θα ωφελήσουν οργανισμούς, όπως η Conservation International, η American Rivers, η WWF, η Reverb και το Ίδρυμα Playing for Change.
- Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
- Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
- «Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
- Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)