Μουσική|16.04.2022 17:28

Νίκος Παπάζογλου: Οι φίλοι του ξανανταμώνουν στη Θεσσαλονίκη

Τίμος Φακαλής

Μουσικοί, συγγενείς και συνοδοιπόροι του Νίκου Παπάζογλου αντάμωσαν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μπαζαγιάζι της στοάς Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την συμπλήρωση 11 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου τραγουδοποιού.

Αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου ξαναζωντανεύουν από τα χείλη φίλων και συνεργατών του στο Μοδιάνο. Την εκδήλωση οργανώνουν οι φίλοι του Νίκου Παπάζογλου που έχουν την ομάδα «Φίλοι του Νίκου Παπάζογλου – Push pull» στο facebook.

Τι αναφέρουν οι φίλοι του στο σημερινό κάλεσμα

Το Νίκο τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε, μέσα από τα τραγούδια του... στην συνέχεια ως παροδίτη κοινών διαδρομών μας στην πόλη, τον λατρέψαμε για τη δοτικότητα, τις Αρχές του και το Γούστο του.

Άνθρωπος πρόσχαρος, αξιοπρεπής, σεμνός, καλότροπος, γενναιόδωρος με όλες και με όλους. Ο Νίκος ήταν το αιθέριο έλαιο που προέκυψε από την απόσταση της σύγχρονης αλλά και της προσφυγικής ιστορίας της γενέτειρας του.

Ξεκίνησε ένα αντάρτικο, κόντρα στο υπάρχον κατεστημένο της μουσικής βιομηχανίας, καταφέρνοντας να θέσει δικούς του όρους στο «παιχνίδι» και μακριά από κάθε διαπλοκή και δηθενιά, να διαπρέψει.

Το αδιαχώρητο των θερινών συναυλιών του, ξανασυμβαίνει πλέον κάθε Απρίλη, μέσα στην στοά, στην επέτειο του θανάτου του.

Έφυγε από κοντά μας, στις 17 Απριλίου του 2011 και με αφορμή λοιπόν την επέτειο θανάτου, ανταμώνουμε για ένα ακόμη απομεσήμερο στην στοά...

Ο Νίκος, όπως και ακόμη μερικοί άνδρες της πόλης, εργάστηκαν κοπιαστικά για τον πολιτισμό και την ενορχήστρωση ηθών, θεσμών και αξιών στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιήθηκαν. Μεγάλη τύχη είχαμε, που διασταυρώθηκε η γενιά μας, με την «ιερή» διέλευση του, απ' τον αέρα και τα τσιμέντα της πόλης.

Κάστρα – λιμάνι, θερμαϊκό, Βάρνα-Βαρδάρη, Πύργο Λευκό, Τούμπα, Μοδιάνο, Καραμπουρνάκι, Ντεπώ ….

ειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηθάνατοςεπέτειος