Μουσική|29.05.2022 13:40

Δάκης: To Twitter αποχαιρετά τον τραγουδιστή - «Για όλα εκείνα τα ανέμελα καλοκαίρια μας, που έγιναν γλυκές αναμνήσεις»

Newsroom

Πέθανε, σε ηλικία 79 ετών, ο τραγουδιστής Δάκης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου του, γέμισε με θλίψη όχι μόνο τον καλλιτεχνικό, αλλά και τον απλό κόσμο, που στα τραγούδια του έβρισκε μια συντροφιά για τις χαρές, τις λύπες, τα εύκολα και τα δύσκολα. Έτσι, το Twitter γέμισε, με συγκινητικές αναρτήσεις για τον τραγουδιστή, από ανθρώπους που θέλησαν με αυτό τον τρόπο ν' αποτίσουν έναν ύστατο φόρο τιμής στον Δάκη.

«Έφυγε ένας αγεραστος εκπληκτικός άνθρωπος. Θα μείνει πάντα στο μυαλό μας σαν ένα παιδί του καλοκαιριού» έγραψε ένας χρήστης του Twitter, μ' έναν άλλον να προσθέτει: «Για όλα εκείνα τα ανέμελα καλοκαίρια μας, που έγιναν γλυκές αναμνήσεις. Καλό σου ταξίδι αξιαγάπητε άνθρωπε και καλλιτέχνη Δάκη».  

Ο Βρασίδας «Δάκης» Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων. Παράλληλα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens», ενώ ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά, με τραγούδια που γνώρισαν αμέσως επιτυχία, όπως «Monsieur Cannibal», «Tu Veux ou tu veux pas», «Mourir ou vivre», «Gaston». Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968, ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ' ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής. Ο Δάκης είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε ελληνικές ταινίες, όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά. Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

τραγουδιστήςΔάκηςTwitterκαρκίνοςειδήσεις τώρα