Μουσική|09.06.2022 17:50

Release Athens 2022: Ο Peter Murphy των Bauhaus πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε από τη σκηνή

Newsroom

Η πρεμιέρα του Release Athens 2022 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Peter Murphy των Bauhaus σταμάτησε τη συναυλία του και αποχώρησε εκνευρισμένος από τη σκηνή. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο τραγουδιστής του εμβληματικού συγκροτήματος έκανε κάποιες παρατηρήσεις στον ηχολήπτη, με την αιτία πως το μικρόφωνό του έχει πρόβλημα. Η συναυλία τους περιείχε δέκα τραγούδια, από τα οποία μόνο τα πρώτα ακούστηκαν. 

Τα προβλήματα με τον ήχο του Murphy άρχισαν στο τέταρτο τραγούδι, δηλαδή στο «God In An Alcove». «Το μικρόφωνό μου κάνει συνεχώς διακοπές» είπε προς τους τεχνικούς της σκηνής. Αργότερα, όταν τραγουδούσε το «Ziggy Stardust» του David Bowie, πέταξε κάτω το μικρόφωνο και έφυγε από τη σκηνή, φωνάζοντας: «Αυτό είναι δικό σου λάθος, απευθυνόμενος στον ηχολήπτη». Το κομμάτι ολοκλήρωσε ο κιθαρίστας Daniel Ash, τα φώτα άναψαν, σηματοδοτώντας τη λήξη της βραδιάς και το κοινό ν' αποχωρεί από τον χώρο. 

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η εμφάνιση του βελγικού συγκροτήματος Deus και οι The Jesus and Mary Chain, με επίσης «κακό», όπως περιγράφουν αρκετοί, ήχο.

Όπως ήταν φυσικό, οι χρήστες των social media αντέδρασαν, γράφοντας αρκετά αρνητικά σχόλια για τη διοργάνωση. «Γελοία παραγωγή, ντροπή και αποζημίωση» έγραψε ένας, μ' έναν άλλο να συμπληρώνει: «Το πανηγύρι παραδίπλα, καλύτερο ήχο είχε». 

Οι Bauhaus αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη μουσική σκηνή σχεδόν από το ξεκίνημά τους, το 1978 στο Northampton της Αγγλίας. Βλοσυροί και, ταυτόχρονα, εκθαμβωτικοί, έδωσαν στην post-punk εποχή έναν ακόμα πιο δυσοίωνο ήχο αλλά κι ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό όραμα. Ήταν rock, με ισχυρές δόσεις glam, funk, new wave, avant-garde, με επιρροές ακόμα και από το Reggae / Dub ρεύμα. Οι δίσκοι τους και οι «δραματικές» συναυλίες τους καθόρισαν καριέρες και μουσικά είδη, δημιουργώντας στρατιές πιστών fans και καθιστώντας τους ως ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στην ιστορία της rock μουσικής.

Release Athensσυναυλίασυγκρότημαειδήσεις τώραμικρόφωνο