Μουσική|28.07.2022 17:20

Οργή Αγγελάκα για την άρνηση αποφυλάκισης στον Μιχαηλίδη - «Αν χαθεί η ζωή του, θα γίνουμε πάλι η ντροπή του πλανήτη»

Newsroom

Οργή Γιάννη Αγγελάκα για την απόφαση να μην αποφυλακιστεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο τραγουδιστής καταγγέλλει την απόφαση, κάνοντας λόγο για «παραμορφωμένη δημοκρατία» και «αυταρχικές κυβερνήσεις», ενώ τονίζει πως αν χαθεί η ζωή του «θα γίνουμε γι’ ακόμη μια φορά η ντροπή του πλανήτη».

Ειδικότερα, αρχικά αναφέρει ότι πρόκειται να γράψει κάτι που «κάθε ευαίσθητος και λογικός άνθρωπος σ’ αυτόν τον τόπο νοιώθει και σκέφτεται» και «από ό,τι φαίνεται σπανίζει πλέον ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας» και τονίζει:

«Να πω δηλαδή ότι οι αόρατοι βασιλιάδες αυτής της παραμορφωμένης δημοκρατίας μας και οι αυταρχικές κυβερνήσεις τους, που στην καλύτερη περίπτωση αντιπροσωπεύουν το 1/3 των ψηφοφόρων, θα ήταν καλό να πάψουν να ευνοούν τόσο χυδαία και προκλητικά τους αγαπημένους τους βιαστές, δολοφόνους κτλ και να σταματήσουν να χτυπούν με εκδικητική βαναυσότητα την επαναστατημένη νιότη. Πόσο μάλλον όταν αυτή δεν έχει πειράξει άνθρωπο, όπως στην περίπτωση του Μιχαηλίδη που μας απασχολεί σήμερα».

Στο τέλος, υπογραμμίζει ότι «Αν χαθεί η ζωή του θα γίνουμε γι’ ακόμη μια φορά η ντροπή του πλανήτη και θα φαντάζουμε όλοι ένοχοι».

 

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως αρνητική ήταν η απάντηση του Δικαστικού Συμβουλίου στο αίτημα του κρατούμενου, Γιάννη Μιχαηλίδη, να αποφυλακιστεί την ώρα που η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Γιάννη Μιχαηλίδη, που διεκδικεί το δικαίωμα του να αποφυλακιστεί με όρους.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα να μην αποδεχτεί το αίτημα του κρατούμενου, που προσέφυγε ενάντια στην προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου να μην του χορηγηθεί το δικαίωμα της υφ' όρον απόλυσης.

Ο κρατούμενος βρίσκεται στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας με αποτέλεσμα η κατάσταση του να έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις του, ενώ έχει χάσει 20,6 κιλά, (περισσότερο από 28% του αρχικού σωματικού του βάρους) και πονάει πολύ στη σπλήνα, το αριστερό νεφρό και το στήθος.

Η νέα ιατρική γνωμάτευση της προσωπικής του γιατρού, Παντελίας Βεργοπούλου, δείχνει πως η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, σε ειδικό χώρο κράτησης, μπορεί να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό.

Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι επίσης μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση.

Η κ. Βεργοπούλου, που αποφάνθηκε πριν την γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου, προειδοποίησε πως μια αρνητική απόφαση «θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο».