Μουσική|11.08.2021 14:44

Είδαμε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο «Gazarte»

Newsroom

Έπειτα από αρκετά χρόνια με μοναδικές συνεργασίες που άφησαν εποχή, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιστρέφει στην σκηνή του «Gazarte» με ροκ διάθεση, σε μια παράσταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Στο πλευρό της, ο Γιάννης Μαθές, γνωστός από τη δισκογραφική του δουλειά «Ανήλικο» σε μουσική του ίδιου και στίχους του Μάνου Σαγκρή.

Ένα πρόγραμμα «Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της, πλημμυρισμένη με τα τραγούδια της που αγαπάμε, τραγούδια που ξυπνάνε μνήμες, με ευαισθησία, συμμετοχή και ενέργεια. Όλα διηθημένα από τα εξαιρετικά φίλτρα του ενορχηστρωτή, Θωμά Κοντογεώργη, που μέσα από λεπτεπίλεπτες κινήσεις δίνει νέα μορφή στο σώμα τους.

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια «ξαναβλέπει» το παλιό της υλικό και το επανασυστήνει με άλλο ήχο, φωτίζοντας μουσικές φράσεις και στίχους μ' έναν δικό της τρόπο. Όσο η ώρα περνάει, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Η Πρωτοψάλτη αξιολογεί και καταθέτει ορισμένα από τα καλύτερα κομμάτια της βάζοντας πλώρη, ακούραστη, για τα επόμενα σαράντα δημιουργικά της χρόνια. 

Από τον Σπανό μέχρι τον Κραουνάκη και από τον Bregovic μέχρι τον Κορκολή όλοι όσοι έγραψαν για τη φωνή της ακούγονται πεντακάθαρα και δηλώνουν «παρών». Εκείνη παίζει τύμπανα, χορεύει, τραγουδά, παίζει με τους μουσικούς της, χτυπάει τα πλήκτρα του πιάνου και πιάνει την κιθάρα της για να θυμίσει το «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» και το «Θεός αν είναι».

Στο δεύτερο μέρος το κέφι έχει πλέον απογειωθεί και υπάρχει ένα κρεσέντο χαράς με ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η βραδιά κορυφώνεται, όταν η ερμηνεύτρια τραγουδά το «Βενζινάδικο» και αλωνίζει την πλατεία, χορεύοντας μαζί με το κοινό. Αναμφισβήτητα, η φωνή της Άλκηστις βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της. Οι ερμηνείες της είναι πιο μεστές από ποτέ. Βρίσκει πάντα στους στίχους που ερμηνεύει το βαθύτερο νόημα και το μεταφέρει με σεβασμό πιστού μέσα από το ρεπερτόριό της.

Στο τέλος της βραδιάς, όλοι γίνονται μία παρέα, αφήνοντας μία τόσο όμορφη και ζεστή αίσθηση όσο μία αξέχαστη συνάντηση με τους πιο αγαπημένους φίλους. 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη (Φωτογραφία: NDP)

Info

Μουσικοί

Θωμάς Κοντογεώργης – Πιάνο
Πέτρος Βαρθακούρης - Μπάσο
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος – Τρομπόνι
Παντελής Ντζιάλας – Κιθάρες
Κώστας Μυλωνάς – Τύμπανα

Ενορχηστρώσεις : Θωμάς Κοντογεώργης

Συμμετέχει ο ταλαντούχος νέος τραγουδοποιός Γιάννης Μαθές.

Δευτέρα oι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 - Ώρα έναρξης: 20.30
Παρασκευή oι πόρτες ανοίγουν στις 20:30 - Ώρα έναρξης: 21.30

GazarteΆλκηστις Πρωτοψάλτη