Μουσική|11.09.2022 11:25

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Γεμάτη συγκίνηση και μνήμες η συναυλία - αφιέρωμα στο Κατράκειο, τρία χρόνια από τον θάνατό του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP
Copyright: NDP

Μια βραδιά αλησμόνητη έζησε το ενθουσιώδες και εμφανώς συγκινημένο κοινό στη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το βράδυ της Παρασκευής (9/9). Τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, συνάδελφοι και φίλοι του βρέθηκαν στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας και ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες του, με πλήθος κόσμου να σιγοτραγουδά μαζί τους.

Πρώτος εμφανίστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος μίλησε για λίγα λεπτά για τον σπουδαίο φίλο και συνεργάτη του, ενώ λίγο αργότερα υποδέχτηκε στη σκηνή τον Διονύση Τσακνή, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και άλλους συναδέλφους, για να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Τι ζητάω». 

«Το καθένα από τα τραγούδια του έχει γεννηθεί από τη δική του ματιά πάνω στον κόσμο και ανασαίνει με τη δική του ανάσα. Ενα θα σας πω για τα τραγούδια του Λαυρέντη και είμαι σίγουρος ότι θα με καταλάβετε πως όλα βγαίνουν μέσα από τη ψυχή του και αυτό είναι το σπουδαίο. Ο Λαυρέντης θα είναι πάντα εδώ, μαζί με τα τραγούδια του, για να μας πει ό,τι μόνο έτσι αξίζει τον κόπο να γράφεις και η Τέχνη μας είναι για να ελευθερώνει και όχι να εκμαυλίζει» ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος. 

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν επί σκηνής ήταν η Δήμητρα Παπίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Γιώργος Μαργαρίτης και αρκετοί άλλοι. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θεμελίωσε το ελληνικό ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ ν' ακούγονται και να παίζονται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος ΠορτοκάλογλουΛαυρέντης ΜαχαιρίτσαςΔιονύσης ΣαββόπουλοςσυναυλίατραγουδιστήςΔιονύσης Τσακνήςειδήσεις τώραΚατράκειο Θέατρο