Μουσική|20.09.2022 18:22

Σπύρος Γραμμένος: Συγκινημένος ερμήνευσε το τραγούδι «Λύκου κραυγή» που έγραψε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου

Newsroom

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στην κεντρική Πλατεία Ομονοίας της Αθήνας. Για το θάνατό του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε δύο πολίτες -τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη- και σε τέσσερις, από τους συνολικά οχτώ, αστυνομικούς που έσπευσαν να τον συλλάβουν.

Οι τέσσερις αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι, ενώ οι Σπυρίδων Δημόπουλος (κοσμηματοπώλης) και Αθανάσιος Χορταριάς (μεσίτης) ένοχοι για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν κάθειρξη 10 ετών έκαστος, με τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον, λόγω ηλικίας. Στις 4 Ιουλίου 2022, έγινε δεκτή ομόφωνα η αίτηση του μεσίτη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής και αποφυλακίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας που οργάνωσε στην Τεχνόπολη, ο Σπύρος Γραμμένος ερμήνευσε συγκινημένος για πρώτη φορά το τραγούδι «Λύκου κραυγή», αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ, γραμμένο από τη μητέρα του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και καλλιτέχνη, Ελένη Κωστοπούλου. Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός δημοσίευσε το κομμάτι στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube, έτσι ακριβώς όπως πρωτοπαρουσιάστηκε εκείνη τη βραδιά.

Σημειώνεται πως ο Σπύρος Γραμμένος έχει παρουσιάσει ξανά κομμάτι, σε δικούς του στίχους αυτή τη φορά και μουσική, αφιερωμένο στον Ζακ, αλλά και σε κάθε ψυχή που αιμορραγεί. Η «Ψυχή» είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι που ήδη στα live του Γραμμένου έχει ξεχωρίσει αλλά και γιατί δεν μας αφήνει να ξεχνάμε… 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζακ ΚωστόπουλοςΤεχνόπολη Δήμου ΑθηναίωνδολοφονίασυναυλίαΣπύρος Γραμμένοςειδήσεις τώρα