Μουσική|30.10.2022 07:35

50 Cent: Από τα ναρκωτικά και την απόπειρα δολοφονίας στη σημερινή του συναυλία με τον Αργυρό στο ΟΑΚΑ

Άγγελος Γεραιουδάκης

Λίγες μόνο ώρες έχουν απομείνει για τη μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού και του 50 Cent στο OAKA, μετά τη χθεσινή αναβολή. Στη σκηνή μαζί τους θα βρεθούν οι Josephine, FY και Kings, αλλά θα συμμετάσχουν και οι Light και Rack. Ο επιτυχημένος και δημοφιλής ράπερ 50 Cent επιστρέφει στην Αθήνα, με full band και full program, έπειτα από 16 χρόνια. 

Ο Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον ο 3ος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ήρθε στη ζωή στις 6 Ιουλίου 1975. Μεγάλωσε στη Νότια Τζαμάικα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης χωρίς πατέρα, ενώ «έχασε» τη μητέρα του, Σαμπρίνα, όταν εκείνος ήταν μικρό παιδί, σε μια φωτιά στο σπίτι της. Την κηδεμονία του ανέλαβαν οι παππούδες και οι θείοι του.

Ανήμπορος να δραπετεύσει από τη ζωή που έθεσε γι' αυτόν η μητέρα του και λαχταρώντας την οικονομική ανεξαρτησία και δύναμη, σύντομα καταλήγει στον ίδιο δρόμο. Ξεκινάει να πουλάει ναρκωτικά, ενώ έβγαζε έξτρα χρήματα, κάνοντας διακίνηση και εκβιασμούς στο σχολείο. Το 1994, συνελήφθη από έναν αστυνόμο που παρίστανε τον πελάτη. Τρεις εβδομάδες αργότερα πραγματοποιείται η δεύτερη σύλληψή του, όταν η αστυνομία εντοπίζει όπλα, ηρωίνη και κοκαΐνη στο σπίτι του, τα οποία σκόπευε να πουλήσει. 

«Υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει να ζουν στην παρανομία και να κάνουν αυτό που δεν θα ήθελαν να πάθουν. Υπάρχουν άλλοι, οι οποίοι έχουν απλώς επιχειρηματικό πνεύμα και σκέφτονται: "Αυτό είναι λυπηρό, αλλά πρέπει να γίνει". Εγώ ήμουν σαφώς στη δεύτερη κατηγορία. Ήταν η μοναδική μου επιλογή. Η μητέρα μου είχε αποφασίσει να ακολουθήσει αυτή τη ζωή για να μπορεί να μου παρέχει τα προς το ζην και, αν και αυτή η απόφαση οδήγησε στο θάνατό της, έκανα το ίδιο λάθος» έχει δηλώσει ο ράπερ. 

Όταν τον πυροβόλησαν 9 φορές

Το 2000, την ώρα που ο ίδιος καθόταν σ' ένα αμάξι έξω από το σπίτι της γιαγιάς του, πέρασε κάποιος από δίπλα του και τον «γάζωσε» μ' εννιά σφαίρες. Πυροβολήθηκε στα χέρια, το ισχίο, τα δύο πόδια, το στήθος και το αριστερό μάγουλο. Μάλιστα, η βολή στο μάγουλο τον άφησε με μια μόνιμα πρησμένη γλώσσα και συνέβαλε στη δημιουργία της ξεχωριστής φωνής του. Μάλιστα ένα κομμάτι της σφαίρας βρίσκεται ακόμα στο εσωτερικό του στόματός του. Ο γιατρός αποφάσισε να το αφήσει εκεί, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει περισσότερη ζημιά αν το αφαιρούσε.

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ με τίτλο «Guess Who's Back?» το 2002, ο Τζάκσον ανακαλύφθηκε από τον Eminem και υπέγραψε συμβόλαιο στην Interscope Records. Με τη βοήθεια του Eminem και του Dr. Dre, ο οποίος συνετέλεσε στην πρώτη του μεγάλη προωθητική επιτυχία, ο Τζάκσον μετατράπηκε σ' έναν από τους πιο εμπορικούς ράπερ διεθνώς. Το 2003, ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, G-Unit Records και απέκτησε συμβόλαια με αρκετούς επιτυχημένους ράπερ, όπως ο Young Buck, Λόιντ Μπανκς και ο Τόνι Γιέγιο.

Η συνεργασία με το Netflix

Στη συνέχεια, έκανε βήματα στον χώρο της υποκριτικής, με εμφανίσεις σε περισσότερες από 30 ταινίες. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ωστόσο, έγινε το 2005, με το αστυνομικό δράμα «Get Rich or Die Tryin», μία ιστορία βασισμένη στη ζωή του ως τραγουδιστής και στην πορεία του μέχρι τις ημέρες ευρείας αναγνωσιμότητάς του. Το ομώνυμο σάουντρακ της ταινίας επιμελήθηκε ο ίδιος και έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα πλατινένιο με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί ήδη πως το βιβλίο του «The 50th Law», το οποίο περιγράφει μεταξύ άλλων τα χρόνια στο Κουίνς, όταν έμπαινε και έβγαινε στη φυλακή, θα γίνει τηλεοπτική σειρά στο Netflix.

Η πρώτη εμφάνιση του 50 Cent στην Αθήνα πριν από 16 χρόνια

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι του 2006, το καινούριο -τότε- Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης άνοιξε τις πύλες του, με σκοπό να υποδεχθεί τους απανταχού και πάσης Ελλάδος φίλους της ραπ σκηνής. Εκεί θα εμφανιζόταν το είδωλο της χιπ χοπ κουλτούρας, 50 Cent, το οποίο κατάφερε να ξεσηκώσει τους θεατές με τις μεγάλες του επιτυχίες.

Δεκαέξι χρόνια μετά, ο ίδιος επιστρέφει στην χώρα μας, αλλά αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, ο Αμερικάνος ράπερ και ο Κωνσταντίνος Αργυρός βρέθηκαν μαζί σε πολυτελές γιοτ και φωτογραφήθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. Ο Έλληνας τραγουδιστής φορά την ελληνική σημαία στον λαιμό του, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, ενώ ο 50 Cent ποζάρει χαμογελαστός. «Στην Αθήνα με τους φίλους μου, 50 Cent, Lenny Grant και Tony Yayo. Κάνουμε προθέρμανση» έγραψε ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Instagram.

Κλείνοντας, ο 50 Cent έχει τιμηθεί με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ. «Πολλά πράγματα δεν θυμάμαι για το 2002, αλλά θυμάμαι ξεκάθαρα την πρώτη φορά που συναντήθηκα με τον 50 Cent» είπε ο Eminem στο κοινό. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησα σ' εκείνον ήταν η παρουσία του, γιατί απλά αισθανόσουν ότι θα γίνει σταρ … Φαινόταν ότι είχε όλο το πακέτο» κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

50 CentναρκωτικάΚωνσταντίνος Αργυρόςειδήσεις τώρασυναυλίαΟΑΚΑ