Μουσική|12.11.2022 23:52

The Clash: Πέθανε ο Keith Levene, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος και θρυλικός κιθαρίστας

Newsroom

Ο Keith Levene, ιδρυτικό μέλος των Clash και μετέπειτα κιθαρίστας των Public Image Ltd, πέθανε σε ηλικία 65 ετών, όπως δήλωσε στενός του φίλος, τον οποίο επικαλείται το BBC.

Ο συγγραφέας Adam Hammond δήλωσε ότι ο Levene, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή, ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς κιθαρίστες όλων των εποχών.

Ο Levene ίδρυσε τους The Clash με τον Mick Jones τη δεκαετία του 1970, αλλά έφυγε πριν γίνουν επιτυχημένοι. Στη συνέχεια εντάχθηκε στους Public Image Ltd (PiL), το post-punk συγκρότημα που ίδρυσε ο John Lydon μετά την αποχώρησή του από τους Sex Pistols.

Ο Hammond είπε ότι ο φίλος του ζούσε με καρκίνο του ήπατος εδώ και δύο χρόνια, αλλά ο θάνατός του ήταν απροσδόκητος.

«Είχε τόσα πολλά σχέδια - υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που έκανε», δήλωσε ο Hammond. Ο Levene είχε μόλις ολοκληρώσει ένα βιβλίο για τους Public Image Ltd, το οποίο είχε γράψει μαζί με τον Hammond, και δούλευε πάνω σε μουσική που θα το συνόδευε.

Αφού έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, οι πρώην συμπαίκτες του απέτισαν φόρο τιμής στον Levene στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μέλος των PiL Martin Atkins απέτισε φόρο τιμής στο «μοναδικό ταλέντο» του Levene, ενώ ο πρώην μπασίστας του συγκροτήματος Jah Wobble θυμήθηκε την οικογένειά του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςκιθαρίσταςειδήσεις τώρα