Μουσική|26.02.2019 12:57

Mark Hollis: Πέθανε στα 64 ο τραγουδιστής των Talk Talk και του «It's My Life» (vid)

Newsroom

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο Μαρκ Χόλις (Mark Hollis), ο θρυλικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Talk Talk, ενός από τα πλέον αγαπημένα γκρουπ της δεκαετίας του 1980. Tον θάνατο του καλλιτέχνη ανακοίνωσε ο γιατρός και Ακαδημαϊκός Άντονι Κοστέλο.

O Κοστέλο αποχαιρέτησε με θλίψη τον Μαρκ Χόλις, με τον οποίο είχαν συγγένεια, και τον χαρακτήρισε ως έναν «καταπληκτικό σύζυγο και πατέρα».  Παράλληλα ανέφερε πως ο εκλιπών ήταν «ένας εντυπωσιακός άνθρωπος με αρχές».  Ο Χόλις είχε αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία πριν από 20 χρόνια αλλά παρέμενε ένα αδιαμφισβήτητο μουσικό είδωλο, σύμφωνα με τον Κοστέλο.

Τα άλμπουμ του γκρουπ «Spirit of Eden» και «Laughing Stock» θεωρούνταν αριστουργήματα, όμως εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες ο Χόλις είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

T

Από τα πιο γνωστά τραγούδια του το «It's My Life», που είχε γίνει μεγάλη επιτυχία και στο ελληνικό ραδιόφωνο. Η διασκευή του από τους No Doubt, αναβίωσε την επιτυχία το 2003.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 4 Ιανουαρίου 1955. Σπούδασε ψυχολογία πριν αφοσιωθεί στην μουσική. Έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα το 1977.  Σχημάτισε τους Talk Talk το 1981 μαζί με τους Πολ Γουέμπ, Λι Χάρις και Σάιμον Μπρένερ που γνώρισε μέσω του αδερφού του. Ξεχώρισε για τα μοναδικά φωνητικά του στη new wave Βρετανία της εποχής, αλλά κατάφερε επίσης να ωθήσει το συγκρότημα σε πειραματικές διαδρομές, στις οποίες σήμερα αναγνωρίζουμε τον πρόδρομο της post-rock αισθητικής.

 

Κουρασμένοι από τη δικαστική διαμάχη τους με την ΕΜΙ, οι Talk Talk διαλύθηκαν το 1992 αφήνοντας 5 στούντιο και 1 live άλμπουμ, που χαίρουν εκτίμησης.Ο Χόλις αφοσιώθηκε στην οικογένειά του, αλλά κυκλοφόρησε μια σόλο δουλειά με τίτλο το όνομα του το 1998 πριν αποσυρθεί εντελώς από την μουσική.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram