Μουσική|09.02.2023 17:44

Burt Bacharach: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο εμβληματικός συνθέτης – Είχε συνεργαστεί με «ιερά» τέρατα της μουσικής

Newsroom

Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ποπ μουσικής, ο Burt Bacharach, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Έγραψε διαχρονικές επιτυχίες όπως τα I Say A Little Prayer, Walk On By και What The World Needs Now Is Love.

Μαζί με τον στιχουργό Hal David, έγραψε επίσης πολλά κινηματογραφικά θέματα, όπως το What's New, Pussycat, Alfie και το The Look Of Love, μια μεγάλη επιτυχία για τον Dusty Springfield.

Ο Bacharach πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια, δήλωσε η εκπρόσωπός του Tina Brausam, την οποία επικαλείται το BBC.

Γνωστός για τις αέρινες μελωδίες του και τις πλούσιες ορχηστρικές ενορχηστρώσεις του, ο Bacharach ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς του 20ού αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σημείωσε 73 Top 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ και 52 στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως η Dionne Warwick, ο Frank Sinatra, οι Beatles, η Barbara Streisand, ο Tom Jones, η Aretha Franklin και ο Elvis Costello.

Η μουσική του Bacharach άγγιξε πολλά είδη, από την cool jazz και το rhythm and blues, μέχρι την bossa nova και την παραδοσιακή pop - αλλά είχαν ένα κοινό: μπορούσες να τα αναγνωρίσεις μέσα σε μερικές νότες.

Ήταν ένα στυλ εμπνευσμένο από τον δάσκαλό του, τον Γάλλο μουσικό της τζαζ Darius Milhaud.

«Η παρατήρησή του ήταν: Ποτέ μην ντρέπεσαι για κάτι που είναι μελωδικό, θα μπορούσε κανείς να σφυρίξει», θυμάται ο Bacharach, ο οποίος είχε γνωρίσει τον συνθέτη κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Μουσική Ακαδημία της Δύσης της Καλιφόρνιας τη δεκαετία του 1940.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςειδήσεις τώραμουσικοσυνθέτηςσυνθέτης